Statečný vzdor brazilské hvězdě. Byl to velmi intenzivní zápas, říká Linda Fruhvirtová

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Dala zapomenout na poslední nevýrazné výkony a v utkání proti aktuálně dvanácté hráčce světa podala Linda Fruhvirtová vynikající výkon. S Beatriz Haddadovou Maiaovou nakonec těsně ve třech setech prohrála (2:6, 6:3, 2:6), ale kvalitní Lindina hra byla příslibem, že v budoucnu začne znovu žebříčkem stoupat. „Byl to dobrý a velmi intenzivní zápas. Hodně lidí přišlo fandit a vytvořilo skvělou atmosféru. Škoda, že to nevyšlo v tom třetím setu, ale jede se dál,“ uvedla Linda Fruhvirtová.

Byla jste spokojená s výkonem, který jste dnes předvedla?
Celkově určitě ano. Samozřejmě jsem v určitých momentech mohla pár věcí udělat lépe a nakonec by to vypadalo jinak, ale nemyslím si, že to ode mne byl špatný výkon. Dala jsem do toho všechno a bojovala jsem o každý míček. V tomhle směru si nemůžu nic vyčítat.

Na začátku utkání se zdálo, že vám chvilku trvalo, než jste se dostala do rytmu. Měla na to vliv skutečnost, že jste poslední dobou nebyla úplně v nejlepší herní pohodě?
Nemyslím si to. Soupeřka na začátku nedělala žádné chyby a zahrála tam dobré údery. Nikdy jsem s ní předtím nehrála ani netrénovala. Musela jsem si trochu osahat její hru. Na začátku mi tam nepadlo moc prvních servisů, to byla škoda. Pak to ale bylo 1:1 na sety a hrálo se od začátku.

Haddadová Maiaová byla výborná na síti. Zdálo se, že vám dělalo velké problémy ji prohodit. V čem byla na síti její síla?
Ona je hodně skvělá hráčka ve dvouhře, ale dosahuje vynikajících výsledků i v deblu. Je vysoká a na síti ví co a jak. Když vás zatlačí a jde na síť, často se s tím nedá nic dělat. Ne vždycky se dá prohodit.

Kde vidíte rozhodující moment zápasu, který nakonec rozhodl o postupu soupeřky?
Ve třetím setu to byl brejk na 2:4. Tam dobře zareturnovala. Nemůžu říci, že bych si zápas odstřelila nějakou lehkou chybou nebo dvojchybami. Něco se dalo udělat lépe, ale je to kvalitní hráčka a nepodařilo se mi ji brejknout zpátky.

Před několika týdny vás a sestru Brendu začala trénovat legenda chilského tenisu Nicolás Massú, olympijský vítěz a bývalý kouč Dominica Thiema. Už cítíte nějaký dopad na vaši výkonnost?
Myslím, že Nicolás pro nás bude mít velký přínos. Je to velký hráč, který toho hrozně moc dokázal. Je to srdcař, miluje tenis a v tom se určitě scházíme. Líbí se mi jeho pojetí hry. Teprve jsme začali, ale určitě nám má co dát.

Jaký teď bude váš další program?
S Ashlyn Kruegerovou jsme první ven ve čtyřhře žen, ale myslím, že se nakonec dostaneme do hry. Zítra do jedenácti hodin se jako náhradnice musíme zapsat do čtyřhry a pak uvidíme. Dneska tam byly nějaké skreče u holek, co jsou přihlášené do debla. Čekáme, jak to dopadne, ale snad to vyjde. Navíc je ještě ve hře ségra Brenda. Pak se uvidí, co dál. Jaké turnaje budu moci hrát s ohledem na žebříček. Sezona je teprve na začátku.

Pokud budete mít se sestrou dobré žebříčkové postavení, byla by ona první volbou pro čtyřhru, třeba pro French Open?
Debla spolu hrajeme rády a s kým jiným bych hrála radši než se ségrou. Máme spolu super vztah a v deblu nám to spolu jde. Sem do Austrálie bychom se spolu ale ještě nedostaly.