Hladký postup do dalšího kola! Dělám pokroky, ale každý den je jiný, mírní nadšení Bejlek

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE – Loni předvedla v Melbourne dechberoucí jízdu. Přestože měla v kvalifikaci velmi těžký los, přemohla v ní nasazenou jedničku Alycii Parksovou a pak i velmi talentovanou Eriku Andrejevovou a postoupila do hlavní soutěže. Letos už sedmnáctiletá Sára Bejlek patří v kvalifikaci k nasazeným a také k favoritkám.

V prvním kole potvrdila výbornou formu a hladce si za hodinu a šest minut poradila s Japonkou Himeno Sakacumeovou 6:3, 6:1. „Beru to jako velké vítězství, delší čas jsem nehrála ostrý zápas. Nicméně každý den je jiný a uvidíme, co předvedu v dalších zápasech. Dneska jsem se ovšem cítila na kurtu výborně,“ mírnila nadšení svěřenkyně Jakuba Kahouna. „Byla jsem dneska favoritka. Výsledek vypadá docela jednoznačně, ale tahaly jsme se o každý míček. V důležitých momentech jsem ale byla zkrátka lepší,“ dodala.

Bejlek v rozhovoru působila uvolněně a spokojeně. „V poslední době jsem hrála v tréninku velmi slušně, hodně jsem si věřila. Oproti loňskému roku jsem nabrala spoustu zkušeností a vyspěla jsem jako člověk i jako hráč. Dneska se to projevilo, ale nezapomínám na to, že každý den je jiný,“ znovu připomněla fakt, že není každý den posvícení.

Česká tenistka měla původně do turnaje vstoupit už v pondělí, ale kvůli dešti byl program celého dne zrušen. „Včera už krátce po poledni můj pondělní zápas definitivně odložili, takže mě to nějak moc ani nepoznamenalo. Samozřejmě, to nasazení mého zápasu na dnešních deset ráno byl trochu boj, ale nemůžu si vybírat,“ usmála se.

Do Melbourne se talentovaná hráčka moc těšila. „Mám to tu ráda. Melbourne je krásné město a mám skvělé vzpomínky z loňského roku. Cítím se tu dobře a jsem taky šťastná, že jsem v kvalifikaci konečně nasazená,“ uvedla.

Spolu s pěticí Vondroušová, Kolodziejová, Lehečka, Kopřiva a Nouza se zúčastnila na začátku roku United Cupu. Do hry v něm nezasáhla, přesto si atmosféru velmi pochvalovala. „Bylo dobré se připravovat už v Austrálii a nejet rovnou do Melbourne. Já mám týmové soutěže strašně moc ráda. Tenis je individuální sport a v týmové soutěži naberete energii i od jiných hráčů a myslím, že mně to dost pomohlo.“

Češka v sedmnácti letech pomalu klepe na brány první světové stovky. Loni sezonu zakončila ve velkém stylu. Neměla strach, že forma po sezoně odejde?

„Někdy sezona skončit musí, nedá se hrát do nekonečna. Dala jsem si pár dní volno a pak hned začala s kondicí. Byla jsem pak trochu nemocná, takže ta příprava na Austrálii nebyla úplně taková, jak bychom si to s týmem představovali. Udělali jsme ale maximum možného a uvidíme, jak to půjde dál,” dodala Sára Bejlek, kterou čeká ve druhém kole indická tenistka Ankita Rainaová.