Britský kvalifikant byl nad jeho síly. Forejtek čtvrtý titul kariéry nevybojoval

- Jan Vojkůvka

Jonáš Forejtek se na první akci roku 2024 v lucemburském Esch/Alzette probojoval do finále, těsně před vrcholem však svou jízdu turnajem nedotáhl do úspěšného konce. V souboji o titul český tenista podlehl britskému kvalifikantovi Jacobovi Fearnleymu 4:6, 4:6 a čtvrtou trofej své kariéry nevybojoval.

Forejtek na lucemburské pětadvacítce prožil povedený vstup do nové sezony. Poté, co zvládl souboje s Martinem Krumichem, Nikolozem Basilašvilim, Raphaelem Collignonem a Clementem Chidekhem, se probojoval do prvního finále roku a plynule navázal na solidní závěr sezony minulé.

V zápase s Britem Jacobem Fearnleyem, jemuž náleží 646. místo a do hlavní soutěže se probojoval skrz kvalifikaci, byl experty sázkových kanceláří považován za papírového outsidera. Na kurtu se to pak bohužel potvrdilo.

Velmi svižný zápas v halovém prostředí si britský tenista podmanil za 67 minut po setech dvakrát 6:4. V prvním setu se prokousal do vedení 4:0 a přestože Forejtkovi povolil v šestém gemu získat jedno ztracené podání zpět, další komplikaci nepřipustil a dovedl sadu do vítězného konce.

Ve druhém setu Fearnley už nepovolil Forejtkovi ani jeden brejkbol a rozhodl o svém vítězství brejkem z deváté hry. Duel následně úspěšně dopodával.

Dvaadvacetiletý Forejtek prozatím vybojoval na okruhu ITF tři singlové tituly. Naposledy se radoval loni v září v německém Buschhausenu. Na čtvrtou trofej do sbírky si nakonec bude muset ještě počkat.