Bouzková s Mattekovou-Sandsovou na Soul nenavázaly, titul jim tentokrát unikl

- Petr Sumbal

Marie Bouzková s Bethanií Mattekovou-Sandsovou se spolu sešly poprvé od turnaje v Soulu, který v říjnu loňského roku vyhrály. I v Aucklandu z toho byla jízda až do finále, tentokrát však titulem zakončena nebyla. Nad síly česko-amerického páru byla kazašsko-slovenská dvojice Anna Danilinová, Viktória Hrunčáková, jimž podlehl 3:6, 7:6(5), 8:10.

Bouzková s Mattekovou-Sandsovou neměly povedený vstup do finále, rychle prohrávaly 0:3 a ztrácely dva brejky. Česko-americká dvojice se ale nemínila vzdát a po průlomu podání Danilinové nejprve snížila na 1:3 a poté si Bouzková udržela servis a bylo to 2:3.

Jenže po krátké dešťové přestávce se pokračovalo v podobném duchu jako na začátku zápasu, takže i nadále platilo, že úspěšnější byly páry na returnu. Danilinová s Hrunčákovou si udržely servis na 4:2, pak ale následovaly tři brejky v řadě a výsledkem byl zisk sady poměrem 6:3 ve prospěch kazašské a slovenské tenistky.

Ve druhém setu se přeci jen začaly oba páry více prosazovat na vlastním podání. Výjimkou byl třetí gem, kdy získaly brejk Bouzková s Mattekovou-Sandsovou, ale v šestém gemu o něj zase přišly, když si podání neudržela česká tenistka.

V jedenácté hře se povedlo nasazeným jedničkám Bouzkové s Mattekovou-Sandsovou znovu prolomit servis kazašsko-slovenského páru, ale Američanka následně druhou sadu nedopodávala, takže o osudu setu rozhodl tiebreak.

V něm měl česko-americký pár náskok už 4:0, ale nakonec se ještě musel o jeho výsledek strachovat a vyhrál ho poměrem 7:5.

Celé finále tak našlo rozuzlení až v supertiebreaku. Turnajové dvojky Danilinová s Hrunčákovou v něm sice prohrávaly 6:8 a dvě podání před sebou v tu chvíli měla Bouzková, ale Kazaška se Slovenkou dokázaly prodlouženou zkrácenou hru otočit na 10:8 a získaly svůj první společný titul z turnajů WTA.

ASB Classic, Auckland (ženy, NZL, 267 082 USD, tvrdý povrch)
Finále čtyřhry
BOUZKOVÁ, Matteková-Sandsová (USA) – Danilinová (KAZ), Hrunčáková (SVK) 3:6, 7:6(5), 8:10