United Cup: Čtvrtfinálový program završil obrat Německa nad Řeckem

- Filip Lefenda

Osmý hrací den týmového United Cupu měl v Sydney na programu závěrečné čtvrtfinále. Posledními semifinalisty se stali tenisté Německa, kteří po nevydařené úvodní dvouhře otočili sérii s Řeckem. O finále si v sobotu zahrají s domácí Austrálií. Druhý finalista vzejde ze souboje mezi Polskem a Francií.

Maria Sakkariová (8.) v úvodní dvouhře deklasovala 6:0 a 6:3 vracející se Angelique Kerberovou (-). Němka prohrála úvodních devět gemů. Poté smazala manko brejku a mohla dokonce vyrovnat z 0:3 na 3:3, v důležitém šestém gemu druhé sady ale nakonec podání opět ztratila.

Německo následně udržel ve hře Alexander Zverev (7.). V souboji žebříčkových sousedů porazil bez ztráty podání dvakrát 6:4 Stefanose Tsitsipase (6.), ačkoliv s ním předchozí dvě vzájemná střetnutí prohrál.

V rozhodující čtyřhře pak Laura Siegemundová s Alexanderem Zverevem přehráli dvakrát 6:3 Mariu Sakkariovou s Petrosem Tsitsipasem, jenž v nominaci nahradil unaveného bratra Stefanose. Od stavu 1:2 získali Němci čtyři gemy v řadě, a byť následně přišli o podání, svým třetím brejkem v řadě sadu uzavřeli. Výsledek té druhé určil jediný brejk ze šesté hry.

Program 8. hracího dne

Čtvrtfinále (Sydney)
Řecko – Německo 1:2
Maria Sakkariová (8.) – Angelique Kerberová (-) 6:0, 6:3
Stefanos Tsitsipas (6.) – Alexander Zverev (7.) 4:6, 4:6
Sakkariová, Pe. Tsitsipas – Siegemundová, Zverev 3:6, 3:6