Nadal si v Brisbane zahraje i debl. Síly spojí se svým trenérem

- Jan Vojkůvka

Rafael Nadal se při svém comebacku rozhodně šetřit nebude. Vedle dvouhry naskočí také do čtyřhry, ve které bude mít výjimečného parťáka. Po více než roce a půl vstoupí na kurt Španěl Marc Lopez, který v květnu 2022 ukončil kariéru a už dva roky je součástí Nadalova týmu.

Až se spolu Nadal s Lopezem postaví na kurt, půjde o hodně symbolické setkání. Když spolu hráli naposledy v roce 2016, vybojovali zlatou olympijskou medaili v brazilském Riu. Tehdy byli oba plní sil a své kvality dokázali dokonale prodat.

Nyní v Brisbane je situace o poznání jiná. Nadal se vrátí na kurty po téměř roce, co marodil se zraněnou a posléze operovanou kyčlí. S návratem mu pomáhal jako trenér i Lopez, jenž se rozhodl, že svému velkému kamarádovi, v jehož týmu působí od prosince 2021, pomůže i přímo na dvorci.

Navzdory tomu, že Lopez nehrál od května 2022, udržoval se právě díky Nadalovi ve formě. Tréninky se španělskou superhvězdou totiž jsou velmi náročné a intenzivní.

Návrat Marca Lopeze k tenisu by měl mít jepičí život a po turnaji v Brisbane by se opět měl věnovat především trénování svého kamaráda a bývalého deblového parťáka. Nadalovi pak souhra s Lopezem pomůže především v získání herního tempa, přičemž nebude riskovat, že by některému jinému spoluhráči mohl celý turnaj zkazit. Sám totiž na tiskové konferenci v Austrálii podotkl, že s vyhráváním turnajů prozatím příliš nepočítá.

Lopez s Nadalem, kteří obdrželi pro turnaj v Brisbane divokou kartu, odehrají zápas prvního kola už v neděli. Na kurt se postaví proti domácím Maxovi Purcellovi a Jordanovi Thompsonovi.