Aktuálně 16. hráč žebříčku dvouhry hlásí změnu trenéra!

- Radek Štohl

Holger Rune ve středu angažoval Severina Lüthiho, o den později hlásí změnu v realizačnímu týmu také Frances Tiafoe. Momentálně 16. hráč žebříčku dvouhry ukončil tříletou spolupráci s trenérem Waynem Ferreirou. Někdejší hráč TOP 10 na jeho místo přivedl Diega Moyana.

„S radostí vám oznamuji, že od sezony 2024 mě povede Diego Moyano. Nemůžu se dočkat, co nám tato spolupráce přinese,“ informoval Tiafoe ve čtvrtek na sociálních sítích.

Pětadvacetiletý Američan po třech letech skončil s Waynem Ferreirou, který ho dovedl do semifinále US Open 2022 a dvěma titulům kategorie ATP 250.

 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Frances Tiafoe (@bigfoe1998)

„Tomuto chlapíkovi bych chtěl poděkovat, strávili jsme spolu tři úžasné sezony. Bohužel jsme se však rozhodli ukončit naši spolupráci. Zaslouží si plné uznání a respekt,“ smekl před 52letým rodákem z Jihoafrické republiky.

Frances Tiafoe měl po předminulé sezoně velké ambice. V ročníku 2023 však na US Open dokráčel do čtvrtfinále, připsal si semifinále prestižního turnaje Masters v Indian Wells a zmíněné trofeje z Houstonu a Stuttgartu. Na větší úspěchy ovšem nedosáhl. 

Pod novým trenérem by se znovu rád posunul do elitní desítky. Jeho nový kouč Diego Moyano v letech 2020 až 2022 trénoval Kevina Andersona, na ženském okruhu WTA působil u Coco Gauffové.