Vítěz šestnácti titulů po tréninku s Nadalem: Už ho nic nebolí, zase bude vyhrávat zápasy!

- Filip Lefenda

Rafael Nadal se nadále usilovně připravuje na svůj soutěžní návrat. Už během prvního lednového týdne se dvaadvacetinásobný grandslamový šampion představí na podniku v australském Brisbane, kde si zahraje po dlouhých sedmi letech. Přípravu si před Vánoci zpestřil na Mallorce trénováním s Richardem Gasquetem.

Nadal si na letošním Australian Open poranil levou kyčel a musel vynechat prakticky celou sezonu. V žebříčku se vinou dlouhé pauzy propadl bývalý první hráč světa až na současnou 666. pozici.

Nejen fanoušci, ale i soupeři jsou pochopitelně zvědavi, v jaké formě se Nadal na kurty vrátí. Tuto otázku zodpověděl po společném tréninku ve Španělově akademii jeden z jeho vrstevníků – stejně starý Francouz Gasquet.

„Rafův comeback si vyžádal spoustu času. Já z něj každopádně cítil, že už ho nic nebolí,“ zmínil majitel šestnácti singlových titulů z okruhu ATP. Ten poslední získal letos v novozélandském Aucklandu.

„Nemám vůbec pochyby o jeho konkurenceschopnosti. Zase bude vyhrávat zápasy!“ je přesvědčen Gasquet, jenž s Nadalem dosud prohrál všech osmnáct vzájemných střetnutí.

„Aktuálně podstupuje dlouhé tříhodinové tréninky. Ty jsou přesně tím, co ve své situaci potřebuje – hrát co nejvíce,“ podotkl někdejší sedmý tenista světového žebříčku.

Turnaj s názvem Brisbane International presented by Evie (ATP 250) je na programu od 31. prosince do 7. ledna.