Lehečka: Je fajn začít rok týmovou soutěží, United Cup se mi minule vyplatil

- Marek Bartošík, Michal Hladký

Po vydařené sezoně, během níž se usadil v elitní čtyřicítce žebříčku, už Jiří Lehečka spřádá plány na další výzvy. Aktuálně nejlepší český tenista by rád navázal na řadu světlých momentů z letošního roku, mezi kterými se vyjímá čtvrtfinále Australian Open či finále z Winston-Salemu. Po kondiční přípravě na Tenerife se přesunul do České republiky, kde se úspěšně zúčastnil finále OSTRA Tenisové extraligy v barvách Prostějova.

„Jsem moc rád, že se mi utkání povedlo. Zvládl jsem to přesně podle svých představ. Byl to dobrý a kvalitní zápas k tomu, abych se rozehrál na začátek sezony,“ řekl Jiří Lehečka, který ve finále v Říčanech porazil sparťana Michaela Vrbenského dvakrát 6:1.

Dvaadvacetiletý Lehečka se začal chystat na sezonu 2024 prakticky ihned poté, co mu skončila ta letošní. Po play-off Davis Cupu v Málaze si dopřál několik dní volna a poté odletěl s kondičním koučem Radkem Štěpánkem na Tenerife. Součástí programu byla i horská túra.

„S mým kondičním trenérem jsme tohle absolvovali. Osobně mám výšlapy rád, výhledy na horách si moc užívám,“ vyprávěl Lehečka.

Tenista z Kněžmostu se doma v Česku dlouho nezdrží, jelikož už 25. prosince odlétá společně se svým trenérem Michalem Navrátilem do australského Perthu na týmový United Cup. Toho se zúčastnil i minulou sezonu, kdy se jednalo o premiéru této akce smíšených družstev. Lehečka byl tehdy v týmu i s Petrou Kvitovou.

„Vzpomínám na to moc rád. Je fajn začít rok týmovou soutěží a týmovou atmosférou. Je to uvolněné, není tam tolik stresu. Minulý rok se mi to velmi vyplatilo,“ připomněl následnou jízdu do čtvrtfinále Australian Open.

„Doufám, že si to zase všichni užijeme, uhrajeme nějaký hezký výsledek a nakopne nás to do nadcházející sezony,“ dodal Lehečka, který bude v českém týmu společně s Markétou Vondroušovou, Vítem Kopřivou, Petrem Nouzou, Miriam Kolodziejovou a Sárou Bejlek.