Ale ne, další zranění! Monfilse potkala smůla i na exhibici. Snad to nebude konec

- Petr Sumbal

Gaelu Monfilsovi se v poslední době smůla doslova lepí na paty. Francouzského tenistu opět zradilo jeho vlastní tělo. Tentokrát je na vině kotník, který si nepříjemně poranil na exhibiční akci v Londýně během utkání s Jackem Draperem.

Monfilse trápí už dobré čtyři roky jedno zranění za druhým. V posledních čtyřech sezónách byl tento sympatický tenista schopen odehrát postupně jen 23, 35, 21 a letos 27 utkání. Běžně přitom tenisté odehrají během jednoho roku okolo šedesáti utkání.

Přesto však Monfils i nadále natahuje svou kariéru, i ve svých dnes již sedmatřiceti letech stále nacházel motivaci vracet se po více či méně závažných zraněních zpět na kurty. Letos se ale nechal slyšet, že v případě dalšího vážného zranění už další návrat na pořadu dne nebude a místo toho dojde k ukončení kariéry.

Doufejme, že zranění, které si Francouz přivodil na exhibiční akci UTS Tour v Londýně, tak dramatické vyústění mít nebude. Monfils nedohrál zápas s o šestnáct let mladším Britem Draperem, poté co si poranil kotník.

Utkání přitom mělo do té doby skvělý spád a přítomní fanoušci se bavili skvělými výměnami, mezi kterými vyčnívala zejména jedna extrémně dlouhá přestřelka od základní čáry, kterou Monfils zakončil parádním bekhendem křížem, za kterým se Draper pouze podíval.

Utkání však nakonec skončilo pro někdejšího šestého hráče světa Monfilse hořce.

Letos měli čeští fanoušci tohoto francouzského tenistu možnost vidět naživo, zúčastnil se totiž challengeru v Ostravě, kde vypadl v osmifinále.

V závěru sezóny však Monfilsova forma stoupala. Nejprve z toho bylo čtvrtfinále tisícovky v Torontu a poté dokonce titul na halovém turnaji ve Stockholmu.

Nyní nezbývá než doufat, že se Monfils z nejnovějších zdravotních trablů co nejdříve vylíže, abychom jeho divácky atraktivní tenis mohli sledovat už na začátku nové sezóny na turnaji v Aucklandu, kde přijal divokou kartu od pořadatelů.