OSTRA Tenisová extraliga: Sparta deklasovala I. ČLTK a je ve finále! Vítězství slaví i Přerov

- Redakce

OSTRA Tenisová extraliga 2023 pokračovala druhým dnem základních skupin. V Říčanech zvítězila TK Sparta Praha nad rivalem I. ČLTK Praha a vybojovala postup do finále. V Prostějově TK Precheza Přerov porazila LTC Pardubice.

Sparta porazila I. ČLTK už v singlech
Tým Sparty Praha vybojoval postup do finále letošní extraligy. Po včerejší těsně výhře nad Spoji v sobotu překvapivě hladce porazil rivala z I. ČLTK už po singlech a zvítězila 5:1. Patrik Rikl na úvod programu porazil bývalého 127. singlistu světa Jelleho Selse po sadách 6:3, 6:7, 6:4. 

„Soupeře dobře znám, v minulosti jsem s ním dvakrát prohrál, je to už ale hodně dávno. Vítězství si každopádně cením,“ radoval se Rikl v exkluzivním rozhovoru pro Tenisový svět.

Dominika Šalková v ženské dvouhře přehrála Denisu Hindovou, Tereza Valentová si v singlové extraligové premiéře poradila se zkušenou Holanďankou Michaëllou Krajicekovou.

„Z mé strany to bylo dost nervózní, byla jsem hodně vyklepaná, nakonec jsem se s tím popasovala dobře,“ culila se Valentová po dvousetovém vítězství.

Velmi důležitým bylo vítězství Jakuba Nicoda nad Jonášem Forejtkem, se kterým sice prohrával 0:1 na sety, ale povedlo se mu skóre otočit. Nicod vybojoval čtvrtý bod pro Spartu po vítězství 4:6, 6:4, 6:3.

„Byl to ohromně náročný zápas. Taky kvůli tomu, že jsem první set prohrál a musel jsem otáčet. Jsem rád, že se mi to povedlo otočit, protože proti hráči, jako je Jonáš, je to hrozně těžké,“ radoval se Nicod.

Rozhodující bod pak Sparta zaznamenala v utkání mezi Hynkem Bartoněm a Andrewem Paulsonem. Za stavu 1:1 na sety Paulson, jenž nastupuje za I. ČLTK, duel skrečoval kvůli zánětu v noze. Jediný bod pro I. ČLTK vybojoval Jurij Rodionov.

Slovenští tenisté táhli Přerov proti Pardubicím
Mančaft Přerova se dobře oklepal z páteční vysoké prohry s Prostějovem. V sobotu si připsal hladké vítězství nad vítězem předkola z Pardubic.

Linda Klimovičová ztratila jen čtyři gemy proti Zuzaně Zálabské, za Pardubice následně srovnal Marek Jaloviec. Další body pak přibývaly jen na konto Přerova. Tři body přidali slovenští tenisté Jozef Kovalík, Lukáš Klein a Rebecca Šramková, rozhodující pátý bod pak Maďar Mate Valkusz.

Skupina Praha (Říčany)
TK Sparta Praha – I. ČLTK Praha 5:1
Patrik Rikl – Jelle Sels (NED) 6:3, 6:7, 6:4
Tereza Valentová – Michaëlla Krajiceková (NED) 6:3, 6:4
Jakub Nicod – Jonáš Forejtek 4:6, 6:4, 6:3
Dominika Šalková – Denisa Hindová 7:6, 6:3
Michael Vrbenský – Jurij Rodionov (AUT) 4:6, 5:7
Hynek Bartoň – Andrew Paulson 7:6, 6:7 skreč

Skupina Prostějov
TK Precheza Přerov – LTC Pardubice 6:1
Linda Klimovičová – Zuzana Zálabská 6:1, 6:3
Michal Lušovský – Marek Jaloviec 6:7, 3:6
Rebecca Šramková (SVK) – Alexandra Ignatiková (ROU) 6:3, 7:6
Jozef Kovalík (SVK) – Vojtěch Vlkovský 6:2, 6:1
Maté Valkusz (HUN) – Patrick Zahraj (GER) 6:7, 6:4, 7:5
Lukáš Klein (SVK) – Dominik Kellovský 7:6, 6:1
Klimovičová, Sisková – Ignatik (BLR), Vlkovská 7:6 skreč