Dřina mimo kurt a grandslam na dohled. Nouza spojí v Austrálii síly s Lehečkou

- Jan Kousal

V singlovém žebříčku byste jeho jméno dlouho hledali marně, ovšem pořadí čtyřhry už je úplně jiná písnička. Petr Nouza si v něm i díky šesti challengerovým titulům proklestil cestičku na aktuální 101. místo. V příští sezóně se rozhodně nehodlá zastavit a naopak má před sebou hned několik zajímavých výzev.

Aby mohl navázat na povedené výkony z loňska, podstoupil aktuálně druhý nejlepší český deblista poctivou přípravu. „Dva týdny jsem jel na 90 % kondici, na kurt jsem se moc nepodíval,“ prozrazuje její detaily.

Ještě předtím si ale po náročném tenisovém roce dopřál zasloužené volno. „Měsíc zpátky jsem odehrál poslední turnaj ve Švédsku, po něm byl asi týden klid. Potřeboval jsem si od tenisu chvíli odpočinout,“ vysvětluje.

Tvrdá příprava, která posezónní pohodu brzy vystřídala, už se na Nouzovi začala pozitivně podepisovat. „Už teď jsou znát výsledky. Na kurtu se cítím hodně dobře,“ pochvaluje si pětadvacetiletý hráč.

Ten už netrpělivě vyhlíží start turnajové sezóny. „Hned 25. prosince letím s českým týmem na United Cup,“ připomíná, že ještě před turnaji si střihne týmovou soutěž po boku Jiřího Lehečky či Markéty Vondroušové.

Vůbec největší výzvou by však pro Petra Nouzu měla být vysněná premiéra na turnaji velké čtyřky.

„Na Australian Open jsme s Jirkou Lehečkou domluvení, že mi pomůže. Měli bychom se dostat do hlavní soutěže, takže si snad zahraji na grandslamu,“ těší se reprezentant pražských Spojů.

Právě v jejich sestavě Nouza aktuálně válčí v bojích o extraligový trůn. Proti Spartě byl na úvod základních skupin stoprocentní, jeho tým ovšem prohrál těsně 4:5.

„Na Spojích máme skvělou partu, takovou rodinnou. Hodně si to užíváme a o tom to je,“ velebí atmosféru tradiční týmové soutěže. V ní se Nouza představí ještě minimálně jednou, a sice v dalším pražském derby proti I. ČLTK.