Poslední sezona Rafaela Nadala? Španěl odpovídá vyhýbavě

- Jan Vojkůvka

Bude nacházející sezona tou poslední v bohaté kariéře Rafaela Nadala? To v tuto chvíli překvapivě neví ani on sám. Připouští, že bude záležet na spoustě okolností, přičemž jedním dechem dodává, že klidně nemusí ani rok 2024 absolvovat celý.

Sedmatřicetiletý Rafael Nadal se chystá na návrat po takřka roční absenci a na kurtech se představí hned na začátku ledna v australském Brisbane. Zejména fanoušci španělského tenisty se ovšem ptají, jestli se bude skutečně jednat o poslední sezonu jejich miláčka? Na to však neexistuje jasná odpověď.

Přestože v průběhu tohoto roku Nadal oznámil, že příští sezona bude s největší pravděpodobností tou poslední, je třeba si uvědomit, že hovořil v době, kdy jej trápily velké bolesti, nemohl hrát a nakonec skončil s kyčlí na operaci. Jak se ale blíží jeho comeback, Nadal hovoří o dalších plánech mnohem opatrněji.

Pravdou je, že ani on netuší, jak se věci vyvrbí.

„Je velká šance, že to bude můj poslední rok, to je bezpochyb,“ začal Nadal svou zpověď ve videu na sociální síti X. „Je také šance, že to bude třeba jen půl roku. Jsou tu možnosti, že odehraju celý rok, nebo že to nepůjde, jak si představuju a nebudu moci sezonu dohrát,“ naznačil další scénáře.

Zároveň ale také uvedl, že existuje možnost, že rok 2024 nebude tím posledním. Vše bude záležet na okolnostech. „To jsou ale věci, na které teď nejsem schopný odpovědět. Taková je pravda,“ podotkl.

„V tuto chvíli je situace taková, že jsem připraven k návratu do hry a v hlavě mám i nadále to, že existuje spousta scénářů, včetně toho, že se jedná o mou poslední sezonu. Turnaje si hodlám užít,“ pokračoval Nadal. „Nechci ale nic oznamovat, protože nevím, co se může stát. Nechci něco říct a pak být otrokem vlastních slov,“ podotkl.

„Myslím, že to poslední rok bude, ale nemohu si tím být stoprocentně jistý. Protože jsem koneckonců hodně pracoval na tom, abych se vrátil, a když mi najednou okolnosti a moje tělo dovolí pokračovat v tom, co mě baví, tak proč si stanovovat nějaký termín? Myslím, že to nedává smysl,“ dodal.