Změna v týmu Bouzkové. Češku nově povede wimbledonská šampionka

- Filip Lefenda

Marie Bouzková vkročí do nové sezony s hvězdnou trenérkou. Pětadvacetiletou Češku povede bývalá wimbledonská šampionka Conchita Martínezová. Někdejší světová dvojka v minulosti spolupracovala mimo jiné s Karolínou Plíškovou.

34. hráčku světového pořadí trénoval v letošní sezoně stejně starý Antonín Bolardt. Nyní se již Bouzková na Floridě připravuje pod vedením jednapadesátileté Španělky.

„Před časem mě kontaktoval Mariin agent. Vzala jsem si čas na rozmyšlenou a rozhodla se, že je čas se vrátit. Jsem nadšená,“ řekla Martínezová španělské verzi Eurosportu.

Wimbledonská vítězka z roku 1994 nasbírala během aktivní kariéry na elitním okruhu celkem 33 singlových a 13 deblových trofejí. Finále si zahrála rovněž na Australian Open (1998) a Roland Garros (2000).

Martínezová naposledy působila coby ředitelka finálového turnaje Poháru Billie Jean Kingové, jenž se konal v listopadu v Seville. V letech 2018 a 2019 trénovala Karolínu Plíškovou. Před ní dovedla v roce 2017 k triumfu na Wimbledonu krajanku Garbiňe Muguruzaovou.

„Posvátný“ All England Club je oblíbeným grandslamovým areálem rovněž pro Bouzkovou. Letos na něm dokráčela do osmifinále a před rokem dokonce do čtvrtfinále, což je na turnajích velké čtyřky dosud její nejlepší výsledek.

„Je to velká profesionálka. Jde o velmi dravou a soutěživou hráčku. Na svou práci se dokáže stoprocentně soustředit. Má velký potenciál spoustu věcí ještě zlepšit a posouvat se v žebříčku,“ chválí svou českou svěřenkyni, jejímž maximem je zatím 24. místo, Martínezová.

„Jsem moc ráda, že mohu opět přispět svými zkušenostmi. Ráda bych se s Marií zaměřila na to, aby postupně hrála agresivněji, aniž by však ztratila svou bojovnost,“ nastínila Martínezová.