Odpočinek? Kdepak! Alcaraz má nabitý program, dopřál si pouze krátkou dovolenou

- Marek Bartošík

Období mezi tenisovými sezonami slouží profesionálům především k odpočinku, dovolené a posléze k přípravě na další výzvy na elitním okruhu. Dvacetiletý Carlos Alcaraz si ale po náročném roce, v němž odehrál 79 ostrých zápasů, příliš volna nenaplánoval. Wimbledonský šampion si vystačí s týdenní dovolenou v Dominikánské republice. Kromě toho si jistě oddechl od tenisových povinností v týdnu po Turnaji mistrů.

Sotva jedna sezona skončila, už je za dveřmi nová. Carlos Alcaraz si přesto našel volné termíny na dvě exhibice (jistě velmi lukrativně zaplacené). Španělský mladík odehrál 29. listopadu utkání proti Američanovi Tommymu Paulovi v Mexiku, v hledišti Plaza de Toros bylo téměř 30 tisíc fanoušků!

Alcaraz oslavil vítězství 7:6, 6:3 a vydal se na týdenní dovolenou s přáteli do Dominikánské republiky, kde by měl podle plánu setrvat od 30. listopadu do 6. prosince. Pak už podstoupí od 8. do 24. prosince intenzivní tréninkový blok v akademii svého trenéra Juana Carlose Ferrera v Alicante.

Hned po vánočních svátcích čeká Alcaraze exhibice s Novakem Djokovičem v Saúdské Arábii, konkrétně ve městě Rijád (27. prosince). Poté se vrátí do akademie v Alicante, kde bude trénovat od 29. prosince do 5. ledna.

Následně už se druhý hráč žebříčku přesune do Austrálie, kde se bude od 7. do 13. ledna připravovat v Melbourne Parku, tedy dějišti Australian Open. První grandslam roku začne v neděli 14. ledna a Alcaraz bude patřit k hlavním favoritům na trofej.

Poslední ročník se uskutečnil bez účasti hvězdného Španěla, který léčil zranění zadního stehenního svalu pravé nohy. V lednu by jistě rád vylepšil své turnajové maximum na Australian Open, kterým je zatím pouze třetí kolo z roku 2022.