Los pro Češky v akci. Martincová hraje v Dubaji, Knutsonová míří do Francie

- Marek Bartošík

Jestliže bychom měli jeden z měsíců označit za netenisový, byl by to prosinec. Přesto i ten nabízí některé zajímavé turnaje, na kterých se představí české tenistky ze širší světové špičky. Gabriela Knutsonová se zúčastní akce kategorie WTA 125 ve francouzském Angers a Tereza Martincová bude zápolit na 100tisícovém podniku ITF v Dubaji. Jak dopadl los pro české tenistky?

Gabriela Knutsonová prožila vydařený tenisový rok 2023, během kterého si zahrála hned sedmkrát finále na okruhu ITF. Šestadvacetiletá Češka se radovala ze tří titulů a v žebříčku vyletěla ze 470. na aktuální 157. místo.

O další body do rankingu bude usilovat příští týden ve francouzském Angers, kde ji v prvním kole čeká domácí nasazená osmička Alizé Cornetová. Bývalá světová jedenáctka se v žebříčku propadla až na 118. příčku, tento týden ale postoupila do semifinále na turnaji kategorie WTA 125 v Andoře, kde porazila i Dánku Claru Tausonovou (85.).

Nasazenou jedničkou v Angers je Italka Elisabetta Cocciarettová (48.), pozici turnajové dvojky obsadila Francouzka Clara Burelová (61.). Na šampionku čeká 160 bodů do žebříčku WTA. Kompletní los naleznete zde.

Druhou českou tenistkou z Top 200, která se příští týden objeví na dvorcích, bude devětadvacetiletá Tereza Martincová (150.). Pražská rodačka se minulý týden po tříměsíční pauze vrátila na okruh, na stopětadvacítce v Andoře ale vypadla hned v prvním kole s Jessikou Ponchetovou.

O své první vítězství od 9. srpna si Martincová zahraje na velké akci ITF v Dubaji proti Juliji Hatoukové (243.). Zkušená Češka plní roli šesté nasazené účastnice, turnajovou jedničkou je Slovenka Viktória Hrunčáková (116.). Vítězka si připíše 140 bodů do světového žebříčku. Kompletní pavouk dvouhry naleznete zde.