Hrdina Wimbledonu 2016 vybojoval nejcennější titul kariéry

- Radek Štohl

Ve 33 letech dosáhl na premiérovou trofej z challengeru. Britský hrdina z Wimbledonu 2016 Marcus Willis (vpravo na fotce), který si zahrál i proti slavnému Rogeru Federerovi, o víkendu ve španělském Maspalomasu ovládl deblovou soutěž. Na kontě přitom má už 36 titulů z podniků kategorie ITF.

Willis před více než sedmi lety uchvátil nejen britský tenis. Ve wimbledonské kvalifikaci porazil současné hvězdy Andreje Rubljova či Daniila Medveděva, senzačně se dostal do hlavní soutěže. V ní ve třech setech porazil Ričardase Berankise, ve druhém kole si navíc zahrál na centr kurtu proti Rogeru Federerovi, se kterým nakonec neuhrál ani set.

Díky neopakovatelnému tažení se Marcus Willis dostal až na 322. místo žebříčku dvouhry, dál to v singlu však nikdy nedotáhl.

Tenisovým fanouškům se připomněl rok po Wimbledonu 2016, na stejném místě společně s deblovým parťákem Jayem Clarkem postoupili do třetího kola čtyřhry. V tom druhém senzačně vyřadili druhé nasazené a obhájce titulu Herberta s Mahutem!

Od té doby se občas objevil na turnajích a pak si dával pauzu. Do tenisového kolotoče se naplno zapojil loni, přičemž zapsal dalších devět trofejí ve čtyřhře. Tu nejcennější nyní o víkendu ve španělském Maspalomasu, kde se spoluhráčem Scottem Duncanem plnili roli nasazených čtyřek. Ve finále přehráli nejvýše nasazený pár Arribage, Doumbia 7:6, 6:4.

V deblovém žebříčku se Willis posune na nové maximum v podobě 166. místa.