Štruplová deklasovala osmou nasazenou za 67 minut! Poprvé v kariéře nahlédne do třetí stovky

- Jan Vojkůvka

Devatenáctiletá česká tenistka Julie Štruplová si dokráčela na turnaji ITF v italské Selva Gardeně pro druhý singlový titul v této sezoně! V sobotním finále si pátá nasazená poradila za pouhých 67 minut s turnajovou osmičkou Martynou Kubkaovou, které nepovolila ani jeden brejkbol a porazila ji dvakrát 6:2. Za dva týdny se poprvé v kariéře podívá do třetí stovky světového žebříčku.

Julie Štruplová po celou letošní sezonu drží stabilní výkonnost a dobrou formu, což jí vyneslo v Selva Gardeně už sedmé finále v roce 2023. Titul ovšem doposud slavila jen na antuce v turecké Antalyi, kde vyhrála dubnový turnaj.

Od té chvíle se marně snažila na tento úspěch navázat, byť na řadě akcí dokráčela až do závěrečných kol, ale končila těsně pod vrcholem. V závěru sezony ale svou smůlu prolomila a na italské pětadvacítce nepocítila hořkost porážky.

Cesta do finále přitom nebyla vůbec snadná. Aktuálně 333. tenistka světa musela ve čtvrtfinále i semifinále proti papírovým favoritkám Amarni Banksové a Kathince von Deichmannové jít do tří setů. Veškeré obtíže ale zvládla a pronikla do sobotního finále, v němž nedala Polce Kubkaové vůbec šanci na odpor.

Duel, který trval pouze hodinu a sedm minut, měla pod kontrolou od prvního gemu, v němž rychle prorazila osmé nasazené servis. Na returnu se česká tenistka prosadila celkem čtyřikrát, zatímco své soupeřce nepovolila za celý zápas ani jeden brejkbol! Zápas pak zakončila šňůrou pěti získaných gemů v řadě.

Štruplová vybojovala na okruhu ITF celkově svou třetí singlovou trofej, podruhé v kariéře se pak raduje z vítězství na turnaji kategorie ITF W25.

Úspěch v Selva Gardeně pomůže devatenáctileté tenistce k vylepšení kariérního maxima na žebříčku WTA. Za dva týdny, kdy se jí zapíšou body za italský turnaj, bude mít na kontě 236 bodů a vůbec poprvé v kariéře prolomí brány třetí stovky světa.


Galerie