Další tříseťák už neurval. Forejtek končí v Maspalomas ve čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Pátý třísetový zápas na Kanárských ostrovech již úspěšný kvalifikant Jonáš Forejtek nezvládl a jeho první letošní čtvrtfinálová účast na challengeru končí porážkou. V duelu s domácím Danielem Rincónem, který plní roli turnajové sedmičky, prohrál 6:3, 4:6, 4:6.

Dvaadvacetiletý Forejtek se na španělském challengeru prezentoval velmi sympatickými a bojovnými výkony. Spolu s kvalifikací zvládl hned čtyři třísetové zápasy, přičemž ve dvou z nich musel otáčet skóre z 0:1 na sety.

Postupnými krůčky se český tenista prokousal do svého prvního čtvrtfinále na challengeru od loňského října. Nikoho asi nepřekvapí, že i v pátek proti domácímu Rincónovi musel jít Forejtek do tří setů, tentokrát mu ovšem koncovka zápasu utekla a další cenné vítězství na konto nepřidal.

Zápas pro něj přitom začal skvěle, první tři gemy hladce ovládl a úvodní sadu dovedl do vítězného konce. Ve druhém setu ztratil podání jako první, ovšem soupeř mu ho třemi dvojchybami v pátém gemu v podstatě vrátil sám. Po řadě rychlých gemů přišlo zaváhání v tom klíčovém desátém, kdy Forejtek odvrátil první setbol, avšak na druhý byl krátký.

Také v rozhodující sadě si oba hráči snadno drželi podání. V páté hře si Forejtek vypracoval brejkbol, který se Rincónovi povedlo odvrátit. Vyrovnané skóre trvalo až do desátého gemu. V něm opět udeřil španělský tenista, jenž na returnu proměnil svůj druhý mečbol a vybojoval postup do semifinále.

Forejtek se díky postupu do čtvrtfinále v Maspalomas posune ve světovém žebříčku o zhruba 90 pozic a bude figurovat kolem 535. místa.