Nadal oznámil návrat na přípravném turnaji před Australian Open

- Jan Vojkůvka

Že se Rafael Nadal chce po vážném zranění a operaci vrátit do akce na lednovém Australian Open, bylo veřejným tajemstvím. Doposud ale první akci po svém comebacku tajil. Až do pátku. Přes sociální síť X Španěl oznámil, že se představí hned během prvního týdne roku 2024 a zahraje si přípravný turnaj ATP v Brisbane.

Sedmatřicetiletý Nadal má za sebou z hlediska profesionální kariéry nejhorší rok. Už v lednu se zranil během Australian Open a jelikož konzervativní léčba nezabrala, musel s kyčlí nakonec podstoupit operaci.

Španělská hvězda se rozhodla, že se v roce 2023 na kurty nevrátí a pokusí se tělo dostat do stavu, kdy bude konkurenceschopné pro pravděpodobně poslední sezonu kariéry. Pokud by skutečně měl být rok 2024 poslední, pak ho Nadal začne hodně zostra.

„Ahoj všichni. Po roce mimo soutěž nastal čas se vrátit. Bude to v Brisbane v prvním lednovém týdnu. Uvidíme se tam,“ sdělil ve videu na sociální síti X.

Turnaj, který se bude hrát už od 31. prosince a vyvrcholí 7. ledna, si Nadal zahrál už v roce 2017. Tehdy vypadl ve čtvrtfinále.

Hlavními vrcholy příští sezony by pro Nadala jednoznačně měly být turnaje na antuce v čele s Roland Garros. V pařížském antukovém svatostánku se také bude v létě hrát olympijský turnaj, na němž by si rád zahrál i čtyřhru po boku dvacetiletého Carlose Alcaraze.