Hvězda v nové funkci. Tiskovku grandslamové vítězky poznamenal kolaps

- Filip Lefenda

Tiskovou konferenci podniku v Adelaide poznamenala nepříjemná událost. Během představení nové turnajové ředitelky Alicie Molikové zkolabovala jedna z podavaček míčů.

„Tenis je součástí mé DNA. Být součástí prvotřídní světové události ve městě, v němž jsem se narodila, je opravdu výjimečné,“ prohlásila mimo jiné před mikrofony dvaačtyřicetiletá Australanka, bývalá světová osmička ve dvouhře a šestka ve čtyřhře.

V průběhu svého slavnostního uvedení do funkce se ovšem neplánovaně musela zhostit i další role. Během její řeči na kurtu se přímo za jejími zády bezvládně složila na zem podavačka míčů.

Dvojnásobná grandslamová šampionka v deblu neváhala a okamžitě běžela dívce na pomoc. S dopomocí dalších osob jí poskytla první pomoc. Dívku uvedla do pozice na boku a setrvala u ní až do doby, než byla záchranáři převezena do nemocnice.

Moliková působila dlouhých deset let coby nehrající kapitánka u ženské australské reprezentace. Nyní se čtvrtfinalistka Australian Open z roku 2005 ujímá další tenisové výzvy v podobě turnajové ředitelky.

„Poslední dekáda, kterou jsem strávila u týmu v Poháru Billie Jean Kingové, mě na tuto funkci dostatečně připravila. Spolupracovat s hráči a jejich týmy na tom, abychom jim mohli poskytnout co nejlepší zážitek z turnaje, je naprosto zásadní pro úspěch a růst akce,“ podotkla Moliková.

V Adelaide budou hrát ženy (WTA 500) i muži (ATP 250) ve dnech od 8. do 13. ledna 2024.