Odměna za vydařenou sezonu. Sinner byl nominován na dvě ocenění

- Jan Vojkůvka

Italský tenista Jannik Sinner byl odměněn za nejlepší sezonu své dosavadní kariéry. Od ATP se dočkal nominací na dvě ocenění za rok 2023. Vedle ceny za fair-play byl nominován také na cenu pro hráče, který se za uplynulý rok nejvíce zlepšil.

Dvaadvacetiletý Jannik Sinner prožil životní sezonu. Na okruhu ATP vyhrál čtyři tituly včetně prvního Masters v Torontu, prošel až do finále Turnaje mistrů a stal se světovou čtyřkou. Celý rok pak zakončil vítězstvím v Davis Cupu, k čemuž dotáhl Itálii po dlouhých 47 letech.

Pro muže, který během listopadu porazil ve dvou ze tří singlových zápasů i světovou jedničku Novaka Djokoviče, však rok plný úspěchů ještě ani zdaleka nemusel skončit. Další trofeje může do své sbírky ještě přidat.

Sinnerovo jméno se objevilo v nominacích na dvě ocenění. Proti Carlosovi Alcarazovi, Grigorovi Dimitrovovi a Hubertovi Hurkaczovi bude usilovat o Stefan Edberg Sportsmanship Award, která se uděluje za příkladné chování a fair-play.

Se svým krajanem Matteem Arnaldim a Američany Christopherem Eubanksem a Benem Sheltonem se pak střetne v hlasování o cenu Most Improved Player of the Year, která se uděluje tenistovi, jenž během sezony předvedl největší zlepšení oproti předchozímu roku.

Vítězové jednotlivých ocenění budou oznámeni 11. prosince.

Nominace na ceny ATP
Comeback Player of the Year (pro hráče, který se dokázal vrátit po zranění): Dominik Koepfer, Gael Monfils, Jan-Lennard Struff, Alexander Zverev

Most Improved Player of the Year: Matteo Arnaldi, Christopher Eubanks, Ben Shelton, Jannik Sinner

Newcomer of the Year (pro debutanty v Top 100): Flavio Cobolli, Arthur Fils, Alex Michelsen, Dominic Stricker, Luca Van Assche

Stefan Edberg Sportsmanship Award: Carlos Alcaraz, Grigor Dimitrov, Hubert Hurkacz, Jannik Sinner

Trenér roku: Darren Cahill a Simone Vagnozzi (Jannik Sinner), Craig Boynton (Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), Goran Ivaniševič (Novak Djokovič), Bryan Shelton (Ben Shelton)