Next Gen ATP Finals: Základní skupiny rozlosovány, v Džiddě se začne hrát v úterý

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistrů do 21 let, známý spíše pod názvem Next Gen ATP Finals, se bude hrát od úterý v saúdskoarabské Džiddě. V neděli byly rozlosovány základní skupiny. Nejvýše nasazeným tenistou je Francouz Arthur Fils, současná světová šestatřicítka.

Účast v Džiddě si na základě výsledků v této sezoně zajistili sice Carlos Alcaraz, Holger Rune, Ben Shelton a Lorenzo Musetti, ti však v Saúdské Arábii startovat nebudou. Nejlepším z mladých tenistů na žebříčku ATP je tak na 36. místě Francouz Arthur Fils, kterému připadla role nasazené jedničky.

Filse čeká v Zelené skupině Švýcar Dominic Stricker a Italové Flavio Cobolli s Lucou Nardim. Strickerovi patří ve světovém žebříčku 92. místo, Cobolli je na stém místě rankingu a Nardimu náleží 118. pozice.

V Červené skupině je hlavním favoritem Francouz Luca Van Assche, aktuálně 66. hráč světa. Jeho soupeři jsou 94. tenista žebříčku Alex Michelsen ze Spojených států, 111. hráč světa Hamad Medjedovič ze Srbska a Jordánec Abedallah Šelbajh. Tento 187. tenista žebříčku ATP obdržel divokou kartu.

Skupinové boje budou probíhat od úterý do čtvrtka. V pátek je na programu semifinále a turnaj vyvrcholí v sobotu 2. prosince finálovým zápasem.