Blíží se konec dvojčat? Tato sezona může být naše poslední, připouští legendární bratři Bryanové

- Petr Šístek

Mike a Bob Bryanovi společně získali šestnáct grandslamových titulů. Na další přírůstek do své sbírky ale čekají již od roku 2014 a nyní na Australian Open prohráli již třetí grandslamové finále v řadě. Nad jejich síly byli Henri Kontinen a John Peers, kterým podlehli dvakrát 5:7. „Je zábavné vidět tyto kluky vyhrát jejich první grandslam. Ano, zasloužili si to,“ vyprávěl na tiskové konferenci Mike Bryan. Zároveň ale také zmínil, že se možná reálně blíží i konec kariéry legendárních bratrů.

„Uvědomujeme si, že tohle může být jedna z našich posledních sezon, možná úplně poslední. To nevíme. Diskutovali jsme o tom v lednu. Přemýšleli jsme, kdy skončit. Myslím, že tomu věnujeme ještě jeden těžký rok a začneme o tom mluvit znovu na jeho konci. Nyní hrajeme dál. Ale kdo ví, tohle mohlo být naše poslední představení na tomto kurtu,“ připustil Mike. Bryanové navíc již během Australian Open překvapili rozhodnutím ukončit své dlouholeté působení v americkém daviscupovém týmu.

Přitom i v pokročilém tenisovém věku stále drží krok s nejlepšími. V žebříčku čtyřhry bratrům patří dělená třetí pozice. „Nemládneme, brzy nám bude 40 let. Je prostě skvělé vidět, co Roger, Serena a Venus předvádějí. Dlouhověkost je ve sportu krásná. Myslím, že zejména ve čtyřhře můžete hrát do čtyřiceti. Je to jen o tom, jak se staráte o své tělo,“ potvrzuje Mike, že jsou jim inspirací i legendy, které stále dominují ve dvouhře.

Ve čtyřhře jsou přitom bratři Bryanové v absolutní špičce již nejstarší. „Je zde nová generace mladých deblistů, kteří jsou na vzestupu. Mnoho legend čtyřhry stárne, stejně jako my. Hráči jako Nestor nebo Paes jsou na odchodu. My jsme trochu přerušili naši dominanci, což dalo prostor k úspěchu mladým týmům. Je to jako každá jiná míčová hra. Je zde 16 až 20 dvojic, které mohou vyhrát grandslam. Přirovnal bych to ke golfu, kde Tiger Woods nyní nedominuje,“ uzavřel Mike vtipným přirovnáním.