Jen 54 minut a jeden ztracený gem! Fruhvirtová řádila v Mexiku, je v sedmém letošním finále

- Jan Vojkůvka

Nechybělo moc a Brenda Fruhvirtová nadělila Veronice Mirošničenkové dva kanáry! Semifinále turnaje ITF v mexické Guadalajaře proměnila česká tenistka v sólo představení a rodačku z Moskvy rozdrtila za pouhých 54 minut 6:0, 6:1. Šestnáctiletá Češka si zajistila postup do svého sedmého finále v sezoně.

Forma, ve které se Brenda Fruhvirtová nachází v Guadalajaře, je neskutečná. Za čtyři zápasy nadělila už tři kanáry, nejvíce se zapotila ve čtvrtfinále, v němž ztratila čtyři gemy a dohromady prohrála jen osm her.

Vítězka šesti letošních titulů, která neprohrála ještě ani jeden finálový zápas během své krátké kariéry mezi profesionálkami (má bilanci 14-0, pozn. redakce), si postup do sobotního finále zajistila po dalším suverénním výkonu.

Se sedmou nasazenou Veronikou Mirošničenkovou se šestnáctiletá Fruhvirtová na kurtu vůbec nemazala. O deset let starší soupeřku přehrávala ve všech aspektech hry a hned šestkrát jí prorazila podání. Jediný gem jí povolila až v deváté hře celého zápasu, kdy vedla 6:0 a 2:0.

Pokud by Fruhvirtová dotáhla své působení v Guadalajaře až k turnajovému titulu, zajistila by si posun ke 110. místu světového žebříčku, což by bylo její nové kariérní maximum. Na první světovou stovku by v takovém případě ztrácela už jen necelých 100 bodů.