Davis Cup: Finsko na další senzaci nedosáhlo, Australani zvítězili už po dvouhrách

- Redakce

Prvním finalistou letošního Davisova poháru se stala Austrálie. Ta si v roli jasného favorita poradila s výběrem Finska, když nejdříve Alexei Popyrin porazil ve dvou setech Otta Virtanena, načež na něj navázal Alex de Minaur a taktéž bez větších problémů přehrál Emila Ruusuvuoriho. O finálovém soupeři Australanů se rozhodne v sobotu mezi Itálií a Srbskem.

Popyrin posílá Austrálii do vedení
Austrálie je krok od postupu do finále Davisova poháru. Úvodní semifinálový bod přinesl protinožcům Alexei Popyrin (40.), který Fina Otta Virtanena (171.) přehrál za hodinu a 29 minut po setech 7:6(5), 6:2. Virtanen byl blízko ovládnutí první sady, za stavu 6:5 měl na podání soupeře k dispozici setbol. Jenže ho nevyužil a další brejkbol si v zápase už nevypracoval. Popyrin od stavu 2:2 ve druhém dějství zakončil duel čtyřmi po sobě jdoucími vítěznými gemy. 

Australský postup zařídil de Minaur
Australané si po roce znova zahrají finále Davisova poháru. Druhý bod protinožcům zařídil Alex de Minaur (12.), jenž v semifinálovém souboji jedniček porazil Fina Emila Ruusuvuoriho (69.) za hodinu a 33 minut po setech 6:4, 6:3.

Australský tenista si v utkání vedl skvěle na returnu, celkově si vypracoval 18 brejkbolů, přičemž pět z nich dokázal proměnit. Australané si o titul zahrají v neděli proti vítězi série mezi Itálií a Srbskem

Davis Cup, Málaga
Semifinále
Finsko – Austrálie 0:2
Otto Virtanen (171.) – Alexei Popyrin (40.) 6:7(5), 2:6
Emil Ruusuvuori (69.) – Alex De Minaur (12.) 4:6, 3:6
Heliovaara, Niklas-Salminen – Ebden, Purcell zrušeno