Vítěz jedenácti turnajů ATP čelí obvinění za obtěžování a stalking

- Filip Lefenda

Bývalý třetí hráč singlového žebříčku David Nalbandian údajně lítá v pořádném průšvihu. Podle deníku La Nacion byl jednačtyřicetiletý Argentinec obviněn z obtěžování a pronásledování bývalé přítelkyně Araceli Torradové.

Wimbledonský finalista z roku 2002 měl v ložnici někdejší partnerky nainstalovat skrytou kameru, konkrétně za ventilační mřížku. K tomuto se po nálezu i přiznal, odmítá ale, že by modelku na dálku šmíroval. Zařízení bylo údajně po celou dobu neaktivní.

„Pokud mám být upřímný, tak ano, kameru jsem do bytu opravdu dal. Nikdy jsem ale nic neviděl. Ani jsem nemohl, nevyznám se v internetovém chaosu,“ hájil se majitel jedenácti singlových trofejí z elitního okruhu. Dle protistrany však měla být kamera napojena na internet a odesílat na dálku fotografie na mobilní telefon.

Záznamové zařízení měl Nalbandian do apartmá nastražit letos v červnu dva měsíce po ukončení vztahu. Oficiálně spolu přitom oba randili teprve od února. Torradová, mimo jiné i hlasatelka a influencerka, nález oznámila během července.

„Ve své výpovědi si stěžovala na to, že čelila formě domácího násilí, a to v podobě psychického, citového a fyzického obtěžování,“ uvedl La Nacion na základě komunikace s úřady.

Vítěz Turnaje mistrů z roku 2005 byl nařknut rovněž z vloupání. Slova Torradové odmítl s tím, že jí jde o pozornost a peníze. Případem se nyní bude zabývat generální prokuratura v Buenos Aires.