Parádní obrat v setu a dvanáctá výhra v řadě! Bejlek je v Brazílii už ve čtvrtfinále

- Filip Lefenda

Sára Bejlek postoupila na antukovém turnaji WTA 125 v brazilském městě Florianopolis do čtvrtfinále a prodloužila svou vítěznou sérii už na dvanáct zápasů. Tentokrát porazila sedmnáctiletá Češka za hodinu a čtvrt 6:2 a 7:6(3) Leoliu Jeanjeanovou z Francie.

Bejlek vstoupila do utkání dvěma ztracenými servisy, vždy ale dokázala reagovat rebrejkem. Od stavu 1:2 navíc ukořistila všechny zbylé gemy v setu. Úvodní dějství ukončila sérií deseti vyhraných výměn v řadě.

Rovněž ve druhém setu zvládla Bejlek na úvodní prohrané podání odpovědět stejnou mincí. Od stavu 2:2 si nicméně vybrala favorizovaná Češka přeci jen slabší pasáž. V rozmezí pátého až sedmého gemu uhrála jediný fiftýn, přesto boj o druhé dějství nezabalila. A udělala dobře.

Bejlek se dvěma brejky a šňůrou čtyř získaných gemů v řadě dostala do vedení 6:5. Jeanjeanová následně poslala na podání sadu do tiebreaku. Během něj dominovala na kurtu tenistka z Hrušovan nad Jevišovkou, jež utekla protivnici ještě před první výměnou stran do trháku 5:1. Francouzka už následně pouze korigovala.

Sára Bejlek, jež vyhrála minulý týden na stopětadvacítce v chilské Colině svůj třetí letošní a zároveň nejcennější titul, vyzve v Brazílii ve čtvrtfinále Mexičanku Renatu Zarazuaovou, 151. tenistku světového žebříčku.

MundoTenis Open, Florianopolis (ženy, BRA, 115 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
SÁRA BEJLEK (134.) – Leolia Jeanjeanová (FRA, 129.) 6:2, 7:6(3)