Australská výzva se blíží! Klíčem k úspěchu bude aktivita, ví před čtvrtfinále Lehečka

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MÁLAGY – Po úspěšných daviscupových misích v Izraeli, Portugalsku a španělské Valencii chce Jiří Lehečka (31.) uspět po boku svých týmových parťáků také na závěrečném play-off v Málaze. Česká jednička by měla ve středečním čtvrtfinále změřit síly se světovou dvanáctkou Alexem de Minaurem, jehož hru zdobí úderová jistota, fantastický pohyb a velká houževnatost.

„Vyrazili jsme sem o něco dříve, měli jsme čas dát se dohromady jako tým, zajet si naše režimy a rutiny. Týmová atmosféra je na vysoké úrovni. Připravujeme se, jako by to byl náš poslední zápas, ale doufáme, že nebude,“ prohlásil den před daviscupovým čtvrtfinále Jiří Lehečka.

Tenista z Kněžmostu se v Davis Cupu dlouho načekal na první vítězství, to se ale změnilo loni v barážovém střetnutí v Izraeli. Lehečka načal v Tel Avivu úctyhodnou sérii, která nyní čítá už sedm daviscupových výher ve dvouhře. Osmou zkusí přidat proti hvězdnému Alexovi de Minaurovi.

„Známe se hlavně z tréninkových kurtů, zápas jsme proti sobě nikdy nehráli. Alex má jednu ze svých nejlepších sezon, je to zkušený hráč. Víme, že i v Davis Cupu zahraje skvělé zápasy. Musím se opírat o servis a snažit se hrát aktivně,“ plánuje Lehečka.

Aktuálně nejlepší český tenista půjde do akce až jako druhý, jelikož souboj Česka a Austrálie odstartuje duelem týmových dvojek. Po singlech by v případě nerozhodnutého stavu následovala ještě závěrečná čtyřhra.

„Myslím, že Australani i my máme zkušený tým. Budeme se snažit urvat první bod na druhé pozici, pak se budu snažit navázat na výsledky posledních Davis Cupů. Jednička má těžší pozici, ale od toho tam jsem. Budu se snažit bojovat,“ doplnil Lehečka.


Galerie