Turnaj mistrů: Djokovič přejel Alcaraze! Ve finále vyzve svého přemožitele Sinnera

- Redakce

Semifinálový program ATP Finals v italském Turíně nabídl dva velmi atraktivní zápasy. Odpoledne porazil domácí Jannik Sinner světovou trojku Daniila Medveděva. Večerní program okořenil zápas dvou nejlepších hráčů žebříčku Novaka Djokoviče a Carlose Alcaraze. Srbský tenista nečekaně snadno prolétl do nedělního finále.

Djokovič hladce přejel Alcaraze a je ve finále
Světová jednička Novak Djokovič slaví na Turnaji mistrů v Turíně postup do finále. V utkání se světovou dvojkou Carlosem Alcarazem zvítězil Srb za hodinu a půl po setech 6:3, 6:2 a nečekaně snadno semifinálový souboj vyhrál.

Před utkáním se přitom počítalo s tím, že se bude jednat o dlouhý zápas plný zvratů, jelikož všechny předchozí střety obou tenistů se protáhly minimálně na tři sety. Tentokrát ale byla realita jiná.

Djokovič ani jednou neprohrál podání, na returnu uspěl třikrát a bude moci ve finále vyzvat domácí hvězdu Jannika Sinnera.

„V zápase jsem se cítil dobře, hned v prvním gemu jsem ale musel odvracet dva brejkboly. Povedlo se mi to a to bylo důležité,“ těšilo Djokoviče. „Hrál se celkově velmi kvalitní tenis, snažil jsem se dobře servírovat. Zítra to bude ve finále těžké, Jannik Sinner hraje nejlepší tenis života. Hráli jsme ve skupině v rozhodujícím setu 7:6, bude opět skvělá atmosféra. Doufám, že to zvládnu,“ řekl mimo jiné v hodnocení po utkání na kurtu Novak Djokovič, jenž skupinový zápas se Sinnerem prohrál.

Sinner vybojoval postup do finále
Čtvrtý hráč světa Jannik Sinner se stal finalistou letošního ATP Finals v Turíně! V odpoledním utkání domácí tenista porazil světovou trojku Daniila Medveděva po dvou hodinách a 25 minutách 6:3, 6:7(4), 6:1.

Sinnera v průběhu celého střetnutí zdobilo skvělé podání. Medveděvovi povolil jen dva brejkboly, které úspěšně odvrátil. První set rozhodl Ital brejkem ve čtvrtém gemu. Druhý set dospěl naopak do tiebreaku, což byla výhoda pro ruského hráče, jenž nepotřeboval k úspěchu v setu vybojovat brejk.

Po vítězství 7:4 si vynutil rozhodující sadu, ve které ovšem ztratil servis ve druhém a šestém gemu, kvůli čemuž už nebyl Sinnerovi vyrovnaným soupeřem.

Granollers se Zeballosem prvními finalisty
Marcel Granollers a Horacio Zeballos se v italském Turíně stali prvními finalisty letošního Turnaje mistrů! V semifinále se povedlo španělsko-argentinskému páru porazit Inda Rohana Bopannu s Australanem Matthewem Ebdenem 7:5, 6:4 za pouhých 80 minut.

Druhými finalisty deblu jsou Ram a Salisbury
Odpolední druhé semifinále čtyřhry na Turnaji mistrů dovedli po hodině a 49 minutách do vítězného konce Rajeev Ram a Joe Salisbury, kteří porazili 7:6(5), 3:6, 10:7 Santiaga Gonzaleze s Edouardem Rogerem-Vasselinem.

Program 7. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Jannik Sinner (ITA, 4.) – Daniil Medveděv (3.) 6:3, 6:7(4), 6:1
Carlos Alcaraz (ESP, 2.) – Novak Djokovič (SRB, 1.) 3:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
Granollers (ESP), Zeballos (ARG) – Bopanna (IND), Ebden (AUS) 7:5, 6:4
Ram (USA), Salisbury (GBR) – Gonzalez (MEX), Roger-Vasselin (FRA) 7:6(5), 3:6, 10:7