Jen tři ztracené gemy! Bejlek je poprvé ve čtvrtfinále na WTA 125

- Jan Vojkůvka

Sára Bejlek prosvištěla do čtvrtfinále dvouhry na antukové akci kategorie WTA 125 v chilské Colině. Mladá Češka ve čtvrtečním osmifinále nedala šanci Jekatěrině Gorgodzeové, kterou smetla po setech 6:1, 6:2.

Sedmnáctiletá Bejlek hrála na antuce v chilské Colině už v minulé sezoně, tehdy její cesta turnajem skončila v osmifinále. A právě osmifinále bylo dosavadním maximem české tenistky na turnajích kategorie WTA 125. Ve čtvrtek však čekání na průnik do čtvrtfinále prolomila.

Ve čtvrtečním osmifinále proti Gruzínce Gorgodzeové, což je bývalá 108. hráčka světa a vítězka osmnácti turnajů ITF, předvedla Bejlek dominantní výkon. Utkání, které trvalo pouhých 67 minut, měla plně pod kontrolou od samého počátku.

Česká tenistka v utkání hned pětkrát vybojovala brejk, přičemž na podání neuspěla jen ve třetí hře zápasu. Poté však okamžitě získala rebrejk a soupeřce v podstatě nedala v první sadě šanci. Gorgodzeová si poprvé udržela servis až na začátku druhého setu, Bejlek však hned ve třetím gemu odskočila do vedení, náskok zvýraznila v sedmé hře a duel posléze dopodávala.

Ve čtvrtfinále čeká na Sáru Bejlek souboj se 117. tenistkou světa Pannou Udvardyovou. Maďarka je, stejně jako Češka, na turnaji nenasazenou hráčkou.