Turnaj mistrů: Sinner zůstal stoprocentní! Pomohl do semifinále Djokovičovi

- Redakce

Turnaj mistrů v Turíně nabídl pořádnou zápletku až do posledního míčku. Jistý semifinalista Jannik Sinner musel ve večerním utkání porazit Holgera Runeho, aby se světová jednička Novak Djokovič probojoval mezi nejlepší čtyřku turnaje. To se nakonec stalo skutečností, když italský tenista vybojoval třetí výhru v základní skupině a udolal dánského mladíka ve třech setech.

Sinner udolal Runeho, z postupu se raduje i Djokovič
Jannik Sinner (4.) porazil na Turnaji mistrů v Turíně i třetího protivníka. Ačkoliv šel do zápasu jako jistý postupující do semifinále, přehrál za dvě a půl hodiny po setech 6:2, 5:7 a 6:4 Holgera Runeho (8.).

Dána porazil na třetí pokus poprvé. Díky Italově triumfu postoupil ze Zelené skupiny do vyřazovacích bojů rovněž šestinásobný vítěz akce Novak Djokovič (1.).

Rune nezachytil vstup do zápasu, prohrál úvodní čtyři gemy. Ve druhém setu se hra vyrovnala. Ačkoliv si Sinner počínal na podání suverénně, za stavu 5:6 si vybral slabší okamžik a šlo se do třetího dějství. I v něm rozhodl jediný brejk. V devátém gemu se z něj radoval právě Sinner.

Djokovič vyhrál, na postup musel čekat
Novak Djokovič (1.) si ve třetím zápase skupiny Turnaje mistrů připsal druhé vítězství, ve čtvrtek odpoledne porazil Huberta Hurkacze (9.) po sadách 7:6(1), 4:6, 6:1.

Djokovič proti náhradníkovi za Stefanose Tsitsipase (6.) urval první sadu ve zkrácené hře, ve druhém dějství však v pátém gemu přišel o podání, což už nedokázal napravit. Ve třetím setu dovolil Polákovi jediný gem, po dvou hodinách a šesti minutách slavil výhru.

O jeho místence do semifinále rozhodl večerní zápas mezi Jannikem Sinnerem (4.) a Holgerem Runem (8.) a výhra domácího tenisty.

González a Roger-Vasselin vydřeli postup do semifinále
Nesmírné drama nabídlo utkání čtyřhry v Zelené skupině Turnaje mistrů, ve kterém se hrálo o postup do semifinále. Mexičan Santiago González a Francouz Édouard Roger-Vasselin porazili nejvýše nasazené Chorvata Ivana Dodiga a Američana Austina Krajiceka 6:4, 3:6 a 15:13.

González a Roger-Vasselin odvrátili v napínavém supertiebreaku mečbol za stavu 11:12, sami využili až svou pátou šanci na ukončení zápasu. Společně s nimi postupují ze skupiny do semifinále Španěl Marcel Granollers a Argentinec Horacio Zeballos.

Granollers se Zeballosem stvrdili postup výhrou
Marcel Granollers s Horaciem Zeballosem završili základní část Turnaje mistrů třetím vítězstvím. Zkušená dvojice ve večerním zápase čtyřhry porazila dvojici Maximo Gonzalez, Andres Molteni po sadách 6:3, 6:4.

Granollers se Zeballosem v každém setu získali jeden brejk, v utkání celkově odvrátili čtyři šance soupeřů. Nejhůře jim na servisu bylo za stavu 1:2 ve druhém setu, kdy čelili třem brejkbolům protihráčů v řadě.

Program 5. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Zelená skupina
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Hubert Hurkacz (POL, 9.) 7:6(1), 4:6, 6:1
Jannik Sinner (ITA, 4.) – Holger Rune (DEN, 8.) 6:2, 5:7, 6:4

Zelená skupina
Dodig (CRO), Krajicek (USA) – S. González (MEX), Roger-Vasselin (FRA) 4:6, 6:3, 13:15
Granollers (ESP), Zeballos (ARG) – M. González, Molteni (oba ARG) 6:3, 6:4