Turnaj mistrů: Djokovič padl po velkém boji se Sinnerem, Tsitsipas skrečoval po třech gemech

- Redakce

Třetí hrací den Turnaje mistrů v Turíně opět přinesl dva singlové a dva deblové zápasy. Novak Djokovič podlehl po více než třech hodinách domácímu Janniku Sinnerovi. Ital porazil srbskou světovou jedničku na čtvrtý pokus poprvé v kariéře, a to po poměrem 7:5, 6:7(5) a 7:6(2). Ještě před nimi se do arény s kapacitou pro více než 15 tisíc diváků vydali Stefanos Tsitsipas a Holger Rune. Jejich utkání ale skončilo kvůli skreči Tsitsipase po pouhých 17 minutách.

Tsitsipas skrečoval po třech gemech
Utkání mezi Stefanosem Tsitsipasem (6.) a Holgerem Runem (8.) na Turnaji mistrů v Turíně skončilo už po třech odehraných gemech a 17 minutách. Řecký tenista za stavu 1:2 skrečoval kvůli zranění zad (tuto příčinu potvrdil na tiskové konferenci).

Dánský mladík Rune si tak připsal svou premiérovou výhru na prestižním ATP Finals a oživil své šance na postup ze skupiny do semifinále. Naopak Tsitsipase by měl pro poslední skupinové utkání s Novakem Djokovičem (1.) nahradit Polák Hubert Hurkacz (9.).

Právě Hurkacz a druhý náhradník Američan Taylor Fritz (10.) zaplnili prázdné místo v programu exhibičním setem, v němž uspěl poměrem 6:3 polský dlouhán.

Sinner udolal po třech hodinách Djokoviče
Další třísetový maraton absolvoval na letošním Turnaji mistrů jeho šestinásobný vítěz Novak Djokovič (1.). Po těsné výhře nad Dánem Runem tentokrát světová jednička v Turíně padla v tiebreaku rozhodujícího setu s domácím Jannikem Sinnerem (4.). Dvaadvacetiletý Ital ukončil Srbovu sérii devatenácti zápasů bez porážky, když ho ve čtvrtém vzájemném střetnutí porazil vůbec poprvé. Po výhře 7:5, 6:7(5) a 7:6(2) dělí vítěze juniorské obdoby akce z roku 2019 od jistoty účasti v semifinále jediný set.

O výsledku prvního setu rozhodl jediný brejk z jedenáctého gemu. Druhá sada dospěla bez ztraceného podání do tiebreaku, Djokovič v něm otáčel skóre 0:2. V rozhodujícím dějství stáhl rodák z Bělehradu manko 2:4, do závěrečné zkrácené hry ovšem vstoupil sérií pěti prohraných výměn v řadě.

Program 3. hracího dne

Nitto ATP Finals, Turín (muži, ITA, 15 000 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Zelená skupina
Stefanos Tsitsipas (GRE, 6.) – Holger Rune (DEN, 8.) 1:2 skreč
Novak Djokovič (SRB, 1.) – Jannik Sinner (ITA, 4.) 5:7, 7:6(5), 6:7(2)

Zelená skupina
S. Gonzalez (MEX), Roger-Vasselin (FRA) – M. Gonzalez, Molteni (oba ARG) 6:4, 6:4
Dodig (CRO), Krajicek (USA) – Granollers (ESP), Zeballos (ARG) 4:6, 4:6