Turnaj mistrů: Los určil soupeře lídrům skupin Djokovičovi a Alcarazovi

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistrů, který startuje v italském Turíně už v neděli, poznal ve čtvrtek los základních skupin dvouher i čtyřher. Zatímco první hráč světa Novak Djokovič je nalosován do Zelené skupiny, světová dvojka Carlos Alcaraz je lídrem Červené skupiny.

Novak Djokovič, jenž vyhrál generálku na Masters v pařížské hale Bercy, má takřka jistotu, že přezimuje na postu světové jedničky. Srbovi stačí, pokud na Turnaji mistrů vyhraje alespoň jedno utkání, případně když Carlos Alcaraz alespoň jeden zápas prohraje.

Šestinásobný vítěz ATP Finals vstoupí do svého šestnáctého ročníku v rámci Zelené skupiny. V základní skupině se o postup do semifinále utká s Italem Jannikem Sinnerem, Řekem Stefanosem Tsitsipasem a Dánem Holgerem Runem. Všechny soupeře už dokázal v této sezoně alespoň jednou porazit a je hlavním favoritem na jedno ze dvou postupových míst.

Červené skupině vévodí světová dvojka Carlos Alcaraz. Mladý Španěl se ke konci sezony nenachází ve zrovna ideální formě a jeho výsledky se navíc neustále horšily. Vítěz šesti letošních turnajů od začátku října prošel do semifinále v Pekingu, pak osmifinále v Šanghaji a na Masters v Paříži vypadl hned ve druhém kole.

Napravit dojem ze závěru sezony se pokusí na svém prvním Turnaji mistrů, kde narazí na Daniila Medveděva, Andreje Rubljova a Alexandera Zvereva.

Los ATP Finals
Dvouhra
Zelená skupina
Novak Djokovič (SRB)
Jannik Sinner (ITA)
Stefanos Tsitsipas (GRE)
Holger Rune (DEN)

Červená skupina
Carlos Alcaraz (ESP)
Daniil Medveděv (-)
Andrej Rubljov (-)
Alexander Zverev (GER)

Čtyřhra
Zelená skupina
Ivan Dodig, Austrin Krajicek (CRO/USA)
Santiago Gonzalez, Edouard Roger-Vasselin (MEX/FRA)
Marcel Granollers, Horacio Zeballos (ESP/ARG)
Maximo Gonzalez, Andres Molteni (oba ARG)

Červená skupina
Wesley Koolhof, Neal Skupski (NED/GBR)
Rohan Bopanna, Matthew Ebden (IND/AUS)
Rajeev Ram, Joe Salisbury (USA/GBR)
Rinky Hijikata, Jason Kubler (oba AUS)