Výborná forma! Pavlásek s Beharem jsou potřetí v řadě na ATP v semifinále

- Jan Vojkůvka

Adam Pavlásek s Arielem Beharem se po postupu do finále na turnaji ATP v Antverpách vydali po dvoutýdenní pauze na další akci pod hlavičkou ATP a dál pokračují v předvádění skvělých výkonů. Na bulharském turnaji v Sofii vybojovala česko-uruguayská dvojice postup do semifinále, když ve čtvrtek porazila italsko-nizozemský pár Simone Bolelliho a Matwe Middelkoopa 7:6(2), 7:5.

Aktuální forma Adama Pavláska a Ariela Behara na nejvyšším okruhu budí velký respekt. Od konce září hraje česko-uruguajský pár třetí turnaj na okruhu ATP a znovu je z toho postup mezi nejlepší čtyřku! Po postupu do semifinále v kazachstánské Astaně dokázali parťáci, kteří spolu nastupují od letošního května, projít dokonce do finále v Antverpách.

Na belgickém turnaji ve druhé polovině října skončili Pavlásek s Beharem těsně pod vrcholem. Padli s bratry Stefanosem a Petrosem Tsitsipasovými 7:6(5), 4:6, 8:10 a jen kousíček scházel k zisku největší trofeje jejich dosavadní spolupráce.

Šanci na reparát mají tento týden v bulharské Sofii, kde v úvodním kole vyřadili nasazené jedničky Gilleho s Vliegenem a nyní jejich kvality pocítili Bolelli s Middelkoopem.

Pavlásek s Beharem v utkání ani jednou neprohrávali a dokráčeli si pro postup zejména zásluhou skvělého servisu. V prvním setu sice přišli o vedení 2:0, ale od té chvíle si už neprohráli ani jedno podání. Úvodní sadu rozhodli výhrou 7:2 v tiebreaku, zatímco druhý set strhli na svou stranu díky brejku v jedenáctém gemu.

V semifinále se Pavlásek s Beharem postaví třetím nasazeným Julianovi Cashovi z Velké Británie s Nikolou Mektičem z Chorvatska.