Z náhradnice jedničkou. Za svou zem hraju opravdu ráda, netají Bouzková

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ ZE SEVILLY – Na nedávné tiskové konferenci Českého tenisového svazu bylo kapitánem Petrem Pálou oznámeno, že Marie Bouzková připadá v úvahu na pozici jedné z náhradnic před blížícím se finálovým turnajem Poháru Billie Jean Kingové. Uplynulo několik týdnů a pětadvacetiletá tenistka nastoupila proti Švýcarsku v roli týmové jedničky. Svou premiéru zvládla s grácií, když Švýcarku Viktoriji Golubicovou přehrála po setech 6:4 a 6:4. „Začala jsem nervózněji, poté jsem se ale vrátila ke své hře. Chtěla jsem navázat na Lindu a jsem strašně ráda, že se mi to podařilo,“ těšilo Marii Bouzkovou.

Marie Bouzková byla ve své kariéře nominována do reprezentačního výběru už třikrát, k ostrému startu se však dostala až nyní. Vyrovnaný souboj týmových jedniček Češka zvládla, Viktoriji Golubicovou porazila ve dvou setech. „Nechtěla jsem se na zápas Lindy příliš poutat. Ale bylo skvělé, že se jí podařilo ten bod urvat. Lépe to dopadnout nemohlo,“ nechala se slyšet.

Najít recept na hru soupeřky ovšem nebylo nic jednoduchého. Zápas byl vyrovnaný do samotného konce. „Bylo to hodně těžké dohrát, ona taky nechtěla dát nic zadarmo. Zlomilo se to až mečbolem,“ uvedla pražská rodačka.

A nemohla si vynachválit atmosféru, která v českém týmu panuje. „Hodně jsme si pomohly, na kurtu jsem se cítila pohodlně. Markéta mně a Lindě řekla nějaké pocity, které se jí při premiéře honily hlavou,“ libovala si.

Kapitán Petr Pála má to štěstí, že jeho svěřenkyně reprezentaci neberou jako povinnost, naopak na každý sraz míří s velkým odhodláním. „Za svou zem hraju opravdu ráda, super byl i na začátku roku United Cup. Týmovou atmosféru si vždy užívám,“ uvedla 34. tenistka světového žebříčku.

Bouzková se přímo na kurtu při utkání Poháru Billie Jean Kingové neobjevila poprvé. Přesněji v dobách Fed Cupu jako malá holčička sbírala míčky tehdejším hvězdám. „Sbírala jsem všude. Byla jsem v Praze, Brně i Ostravě. Na Davis Cupu dokonce na zápase Rogera Federera,“ zavzpomínala na své první zkušenosti se světovým tenisem. 

Na utkání se Švýcarkou Golubicovou občas někteří sběrači zaváhali. Sympatická Češka ale pro ně měla pochopení. „Ten jeden ani nebyl vyšší než síť. To se na ně člověk nemůže zlobit, naopak dnes odvedli dobrou práci,“ pochválila je jejich bývalá kolegyně.

Pohár Billie Jean Kingové

Základní skupina A, Sevilla (ESP, tvrdý povrch – hala)
Viktorija Golubicová (84.) – MARIE BOUZKOVÁ (34.) 4:6, 4:6