Turnaj mistryň: Šwiateková nedala šanci Sabalenkové, deblová semifinále pro outsiderky

- Redakce

Iga Świąteková zvládla v mexickém Cancúnu nedělní semifinálovou dohrávku proti světové jedničce Aryně Sabalenkové a zahraje si po výhře 6:3 a 6:2 o první kariérní titul z Turnaje mistryň. V souboji dvou hráček, které na akci dosud neztratily ani set, vyzve v pondělí Američanku Jessicu Pegulaovou. Do finále čtyřhry postoupily Američanka Melicharová-Martinezová s Australankou Perezovou a Němka Siegemundová s Ruskou Zvonarevovou. O deblový titul se původně mělo hrát ještě během neděle, WTA ale zápas na poslední chvíli přeložila na pondělí.

Świąteková deklasovala Sabalenkovou
Druhou finalistkou Turnaje mistryň v Cancúnu se stala Iga Świąteková (2.). V souboji dvou žebříčkově nejlepších hráček porazila hladce 6:3 a 6:2 světovou jedničku Arynu Sabalenkovou (1.).

Utkání bylo v sobotu za stavu 2:1 a 30:30 přerušeno. Do dohrávky vstoupila hvězdná Polka brejkem, který následně skrze odvrácený brejkbol potvrdila. Druhá sada nabídla ještě jednoznačnější podívanou. Świąteková ukořistila rivalce dvakrát podání, zatímco vlastní za celé střetnutí neztratila ani jednou.

O titul ze závěrečné akce sezony si zahraje dvaadvacetiletá rodačka z Varšavy poprvé v kariéře. Její soupeřkou bude v pondělí Američanka Jessica Pegulaová (5.). Utkají se spolu hráčky, které v Mexiku dosud neprohrály set.

Melicharová-Martinezová s Perezovou prvními finalistkami čtyřhry
Vítězkami prvního deblového semifinále se na Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu staly Nicole Melicharová-Martinezová s Elen Perezovou. Americko-australská dvojice přehrála z pozice papírových outsiderek v souboji dvou nejníže nasazených párů 6:1, 6:7(1) a 10:6 Kanaďanku Gabrielu Dabrowskou a Erin Routliffeovou z Nového Zélandu. Vítězky promarnily ve druhém setu vedení 3:0 a 5:3, dramatickou koncovku přesto zvládly.

Siegemundová se Zvonarevovou jsou po obratu ve finále Turnaje mistryň
Rovněž druhé deblové semifinále se na Turnaji mistryň v Cancúnu stalo kořistí papírových outsiderek. Zkušené třicátnice Laura Siegemundová s Věrou Zvonarevovou prohrály v souboji s nasazenými dvojkami první sadu, přesto se Němka s Ruskou radovaly po obratu z postupu do finále. Australanku Storm Hunterovou s Belgičankou Elise Mertensovou porazily za hodinu a půl 3:6, 6:3 a 10:5.

GNP Seguros WTA Finals Cancún (ženy, MEX, 9 000 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
Aryna Sabalenková (1.) – Iga Świąteková (POL, 2.) 3:6, 2:6

Semifinále čtyřhry
Dabrowská (CAN), Routliffeová (NZL) – Melicharová-Martinezová (USA), Perezová (AUS) 1:6, 7:6(1), 6:10
Siegemundová (GER), Zvonarevová – Hunterová (AUS), Mertensová (BEL) 3:6, 6:3, 10:5

Skupina Mahahual
Gauffová, Pegulaová (obě USA) – Siegemundová (GER), Zvonarevová 6:3, 4:6, 8:10