Lehečka ukončil turnajovou sezonu. Chce se soustředit na Davis Cup

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka ve středu oznámil, že Masters v Paříži bylo jeho poslední turnajovou akcí v sezoně 2023. Český tenista měl sice příští týden startovat ještě na halovém podniku v Métách, ale nakonec se rozhodl, že se raději bude soustředit na trénink před finálovým turnajem Davis Cupu, který se bude hrát v Málaze od 21. listopadu.

Jednadvacetiletý Lehečka měl v Métách plnit roli turnajové sedmičky. Nakonec ale mladoboleslavský rodák usoudil, že lepší bude, když si trochu odpočine a pak se začne připravovat na čtvrtfinále Davis Cupu, v němž čeští tenisté vyzvou 22. listopadu Australany a pokusí se navázat na skvělé výkony ze základní skupiny.

„Příští týden bohužel nebudu moci hrát v Métách, takže Paříž byla mým posledním turnajem roku,“ napsal Lehečka na svých sociálních sítích. „Když se podívám zpět, byla to skvělá sezona s mým prvním finále na okruhu ATP a prvním čtvrtfinále na grandslamu.“

„Samozřejmě vždy chceme víc, ale snažím se držet pozitivních momentů a nových zkušeností, abych se zlepšil a v roce 2024 dosáhl větších věcí,“ pokračoval český tenista, jenž letos vystoupal až na 29. místo světového žebříčku. „Rád bych poděkoval svému týmu, sponzorům i všem fanouškům za bezvýhradnou podporu. Bez nich a bez vás by nebylo nic z toho možné.“

Lehečka zároveň uvedl, že sezona pro něho pochopitelně nekončí a po krátkém odpočinku se opět vrhne na trénink. „Teď je čas si chvilku odpočinout, než se začnu připravovat a snažit se dostat do špičkové formy pro Davis Cup,“ uzavřel.

Mladý český tenista otevřel sezonu 2023 postupem do čtvrtfinále Australian Open, načež se prodral do semifinále v Dauhá. Během antukové části sezony dokráčel do čtvrtfinále v Banja Luce a osmifinále na Masters v Monte Carlu, avšak následovala série nepříliš povedených turnajů, kterou přerušil postupem do osmifinále Wimbledonu. Jedním z vrcholů sezony pak byl postup do premiérového finále turnaje ATP v americkém Winston Salemu.

Od tří vítězství v základní skupině Davis Cupu se Lehečkovi na turnajích příliš nedařilo. Dostal se sice do čtvrtfinále v Astaně, ale následně prohrál pět ze šesti zápasů.