Šokující porážka! Alcaraz v Paříži dohrál už v samotném úvodu

- Michal Hladký

Hvězdný Španěl Carlos Alcaraz se kvůli zánětu v chodidle a potížím s hýžďovými svaly musel odhlásit z nedávného turnaje v Basileji. Jenže více než dvoutýdenní pauza dvacetiletému hráči k návratu do ideální formy nestačila. Alcaraz se překvapivě brzo rozloučil s pařížským turnajem Masters, když ve svém prvním zápase podlehl Romanu Safiullinovi.

Carlos Alcaraz měl v obou setech několik příležitostí k odskočení do trháku. V úvodní sadě svého soupeře brejkl na 2:1, jenomže vzápětí přišel i o vlastní servis. Roman Safiullin, 45. tenista světového žebříčku, prolomil podání španělského soupeře ještě jednou a ovládl první dějství.

I druhý set 2. kola Rolex Paris Masters se zpočátku vyvíjel slibněji pro nasazenou dvojku. Velký favorit celého utkání se ujal vedení 3:1, od tohoto momentu ovšem uhrál jediný gem. Rodák z Podolsku zvítězil za hodinu a 37 minut po setech 6:3, 6:4 a při své premiéře na francouzském podniku postoupil do osmifinále.

Naopak Alcaraz vůbec poprvé v letošní sezoně neprošel přes úvodní rundu. „Bolí to. Obzvlášť na turnaji, kde od sebe hodně očekáváte a chcete postoupit do finále. Je to jeden z mála okamžiků, který budu chtít pro nadcházející dny vypustit z hlavy,“ smutnil dvacetiletý Španěl po zápase.

Roman Safiullin byl z šokující výhry pochopitelně nadšený. „Samozřejmě, Carlos nepodal svůj nejlepší výkon. Ale i když zrovna nemá formu, je ho stále obtížné porazit. Jsem šťastný, že se mi to podařilo,“ nechal se slyšet rodák z Podolsku, jenž v Paříži prošel dvoukolovou kvalifikací.

V osmifinále na něho čeká krajan Karen Chačanov, patnáctý hráč rankingu ATP. S ním se už utkal před pár dny na turnaji ve Vídni, kde žebříčkově výše postavený tenista zvítězil výsledkem 6:4, 6:4.

Rolex Paris Masters (muži, FRA, 5 779 335 EUR, tvrdý povrch – hala)
2. kolo dvouhry
Roman Safiullin (45.) – Carlos Alcaraz (ESP, 2.) 6:3, 6:4