Kat domácích hráčů! Paulson zdolal v Ismaningu i čtvrtého Němce a má na dosah největší semifinále

- Filip Lefenda

Andrew Paulson porazil na halovém podniku v německém Ismaningu už čtvrtého domácího protivníka. Tentokrát přehrál jednadvacetiletý tenista za hodinu a 40 minut poměrem 7:6(9) a 6:3 Tima Stoddera. S o šest let starším soupeřem neztratil český kvalifikant ani jednou servis, a postoupil tak v Bavorsku do druhého challengerového čtvrtfinále.

Paulson odvracel v prvním dějství za stavu 5:6 na podání dva setboly. Dalšímu čelil následně ve zkrácené hře, nakonec se ale po výsledku 11:9 radoval ze zisku sady právě rodák z Prahy, jenž využil svou celkově čtvrtou možnost.

Nabytou pohodu si Paulson přenesl i do úvodu dalšího setu. V jeho druhém gemu se postaral o jediný brejk zápasu a tuto výhodu už následně uhájil až do konce klání, byť musel za stavu 3:1 odvracet brejkbol.

Vítěz tří letošních antukových podniků ITF těžil na superrychlém povrchu v Ismaningu ze svého podání. Po prvním servisu získal 90 procent výměn a k postupu do druhého letošního i kariérního čtvrtfinále na challengeru si dopomohl rovnou třinácti esy.

Po výhrách nad Jakobem Schnaitterem, Tomem Gentzschem, Louisem Wesselsem a Timem Stodderem si o vylepšení svého kariérního maxima Paulson dost možná zahraje s dalším Němcem. Jeho příští soupeř totiž vzejde z utkání mezi druhým nasazeným Maximilianem Martererem a Polákem Kacperem Žukem.

Wolffkran Open by Tannenhof, Ismaning (muži, GER, 73 000 EUR, koberec – hala)
Osmifinále dvouhry
Timo Stodder (GER, 312.) – ANDREW PAULSON (327.) 6:7(9), 3:6