Zápasy budou nevyzpytatelné, říká dvojice K+S. Jak hodnotí podmínky v Cancúnu?

- David Schlegel

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z CANCÚNU – Teprve v neděli ráno dorazila po náročné cestě z Číny do mexického Cancúnu Barbora Krejčíková. Spolu s Kateřinou Siniakovou, která do dějiště WTA Finals přijela o několik dní dříve, už stihly potrénovat. Na svá vystoupení ve čtyřhře se loňské finalistky Turnaje mistryň z amerického Fort Worthu těší, ale zároveň jsou z jejich odpovědí trochu cítit rozpaky z podmínek, které je letos v Cancúnu provázejí.

Jak se vám tu zatím líbí?
Kateřina: Už jsem tady déle. Je to pěkné místo, ale na tenis asi není úplně ideální.

Barbora: Přesun byl náročný, ale včera ráno jsme doletěli a musím říct, že už se cítím docela dobře. Uvidíme, jaké to bude zítra. Včera jsme už s Katkou trénovaly.

Měly jste kde?
Barbora: Měly jsme kde. Trénovaly jsme dokonce na dvou kurtech a každý z těch kurtů byl úplně jiný. Dneska jsme hrály asi deset minut na zápasovém kurtu předtím, než začalo pršet. Tenhle kurt byl také úplně jiný. Později jsme pak trénovaly zase na tréninkových kurtech a už to trochu vypadalo, že chytám nějaký rytmus. Už jsem z toho měla dobrý pocit, snad se to bude zlepšovat.

V poslední době jste obě měly velmi dobré výsledky. Cítíte, že se vám vrací forma?
Kateřina: Snad jo. Přece jen už se blíží konec sezony, takže je to náročné, ať už fyzicky, nebo tím, že cestujeme z jednoho místa na druhé. Ale určitě necháme na kurtu všechno, ať už se cítíme jakkoliv.

Už jste mazačky, máte z podobných turnajů nejvíce zkušeností. Jak byste tento turnaj zařadily z hlediska dojmů?
Barbora: Asi jste viděli, jak to tady je a funguje. Já jsem hodně věcí jenom slyšela. Nebyla jsem tu, ale myslím, že to tu bylo docela vyhrocené. Teď je už asi dobré, že ten kurt tady je a že se na něm hraje, jakkoliv asi není úplně hoden Turnaje mistryň. Hrála jsem na něm deset minut, takže se uvidí, jaké to bude v zápase. Bude to asi o bojovnosti a musíme se dostat do pozice, kdy to budeme chtít vyhrát víc než ten druhý tým.

A vy, Katko?
Kateřina: Na to, že jsem přijížděla také mezi posledními, jsem dlouho nevěděla, kde co je. Vypadalo to tu hodně nezorganizované a myslím si, že na Turnaji mistryň by se to nemělo stávat. Člověk by měl přijet a měl by se cítit trochu speciálně, když už jste si za ten rok vybojoval a zasloužil účast na turnaji s těmi nejlepšími. Je to určitě místo hezké na dovolenou, ale na Turnaj mistryň nevím. Je určitě speciální, že tady jsme a že jsme si to vybojovaly, a se zbytkem se zkusíme poprat.

Je to ještě předčasné, ale řešily jste už následný přelet do španělské Sevilly na finálovou akci BJK Cupu?
Kateřina: Tak to bude další oříšek. Určitě to ale teď řešit nebudeme a budeme se soustředit na zápasy tady v Cancúnu. Budeme se snažit předvést co nejlepší výkon a až to skončí, tak uvidíme.

Loni touhle dobou jste byly k neporažení. Letos jste ale od března spolu vyhrály jediný turnaj v San Diegu, kde jste se rozhodly startovat až na poslední chvíli. V jaké deblové pohodě se aktuálně cítíte?
Kateřina: Tady jsme trénovaly deblově, ale jak už Bára zmínila, moc těch příležitostí nebylo, ať už proto, že pršelo, nebo proto, že tu nebylo kde hrát. Myslím si, že to nebude problém. Zkusíme předvést své maximum. Obě jsme dobré hráčky, známe se dobře na kurtu a jsme připraveny.

Jaké tu máte ambice?
Barbora: Ty nejvyšší.

Kateřina: Na turnaj jdete vždycky s tím, že chcete vyhrát.

Jak jste na tom po zdravotní stránce?
Barbora: Já se zatím cítím dobře, ale to, co je dneska, může být zítra úplně jinak. Věřím, že letošní rok zakončíme dobře.

Které ze soupeřek považujete ve vaší skupině za nejtěžší?
Kateřina: Všechny. Hraje se tady no-ad, takže zápasy budou nevyzpytatelné. Musíme být připraveny na každý zápas a vždycky musíme ukázat náš nejlepší tenis.