Turnaj mistryň: Pegulaová otočila duel s Rybakinovou, světová jednička ztratila na úvod jediný gem

- Redakce

Letošní Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu odstartoval v noci z neděle na pondělí prvními zápasy. Jessica Pegulaová začala výhrou 7:5 a 6:2 nad Jelenou Rybakinovou. V úvodním setu přitom prohrávala 3:5, pak ale získala rovnou deset z nadcházejících dvanácti gemů. Ve druhém utkání skupiny Bacalar vyhrála favorizovaná Aryna Sabalenková hladce 6:0 a 6:1 nad Mariou Sakkariovou, jež na závěrečném podniku sezony dodatečně nahradila zraněnou Karolínu Muchovou.

Pegulaová zdolala Rybakinovou
První dvouhru obstaraly na letošním Turnaji mistryň v mexickém Cancúnu Jessica Pegulaová (5.) s Jelenou Rybakinovou (4.). Z výhry 7:5 a 6:2 se radovala prvně jmenovaná Američanka, jež Kazašce oplatila porážku z březnového podniku v Miami a porazila ji ve čtvrtém vzájemném duelu celkově potřetí.

Lépe přitom měla zápas rozehraný Rybakinová. V osmém gemu se ujala prvního brejku a mohla za stavu 5:3 sadu dopodávat, místo toho ale ztratila čtyři hry v řadě. Nezvládnutá koncovka se na Rybakinové podepsala i ve druhém setu, v němž přišla na své poměry netradičně hned třikrát o servis.

Devětadvacetiletá Pegulaová tak zaznamenala na akci své první kariérní vítězství. Při loňské premiéře prohrála "doma" ve Fort Worthu všechny singly i debly.

Sabalenková deklasovala Sakkariovou
Hodně jednoznačný průběh měla v rámci úvodního dne Turnaje mistryň v Cancúnu druhá dvouhra. Světová jednička Aryna Sabalenková (1.) v ní potvrdila roli výrazné favoritky nad Mariou Sakkariovou (9.), které dopřála jediný uhraný gem.

S Řekyní prohrála běloruská ranařka na obou předchozích ročnících, v letošní sezoně ale zdolala rodačka z Minsku soupeřku i potřetí – tentokrát za hodinu a čtvrt jasně 6:0 a 6:1. Sabalenková v utkání odvrátila všech pět brejkbolů.

Program 1. hracího dne
Dvouhra
Skupina Bacalar
Jelena Rybakinová (KAZ, 4.) – Jessica Pegulaová (USA, 5.) 5:7, 2:6
Aryna Sabalenková (1.) – Maria Sakkariová (GRE, 9.) 6:0, 6:1

Čtyřhra
Skupina Maya Ka'an
Aojamaová, Šibaharaová (obě JPN) – Krawczyková (USA), Schuursová (NED) 7:5, 6:2

Skupina Mahahual
Gauffová, Pegulaová (obě USA) – Dabrowská (CAN), Routliffeová (NZL) 6:7(2), 3:6