Třetí turnaj, třetí finále, první titul. Barnat s Hrazdilem zvítězili v Egyptě

- Jan Vojkůvka

Souhra Jiřího Barnata (na snímku vpravo) a Jana Hrazdila funguje na výbornou. Mladá česká dvojice si zahrála letos třetí společný turnaj a i na třetí pokus pronikla až do finále. Tentokrát navíc Češi nepocítili hořkost porážky, v egyptském Šarm aš-Šajchu nenašli přemožitele a vybojovali na turnaji ITF první společný titul. V sobotním finále na podniku ITF M15 porazili pár Ilja Simakin, Pavel Verbin po setech 6:2, 6:4.

Dvaadvacetiletý Barnat a o čtyři roky mladší Hrazdil spolu poprvé spojili síly letos v květnu na challengeru v Praze. Na Advantage Cars Prague Open dokázali porazit hned tři favorizované páry a nečekaně se prokousali až do finále. V něm sice nestačili na své krajana Petra Nouzu s Andrewem Paulsonem, ale pocítili ve své spolupráci potenciál.

V polovině října se oba Češi sešli v egyptském Šarm aš-Šajchu, kde na spolupráci navázali. Také minulý týden pronikli do finále, ale v souboji o titul podlehli britsko-ukrajinské dvojici Jayovi Clarkovi a Vladimirovi Užylovskému.

Tento týden však ve stejném dějišti už Barnat s Hrazdilem přemožitele nenašli. Přestože v semifinále museli otáčet skóre zápasu se Sergejem Fominem a Sabou Purtseladzem, které udolali až po velkém boji 5:7, 7:5, 10:7.

Finále se Simakinem a Verbinem mělo poměrně rychlý průběh. Utkání trvalo rovnou hodinu a české duo v něm ani jednou neztratilo podání. První set Barnat s Hrazdilem uzmuli na svou stranu díky dvěma brejkům v prvním a sedmém gemu, o něco vyrovnanější druhou sadu rozhodl jediný brejk českého páru hned v její úvodní hře.

Jiří Barnat vybojoval ve čtyřhře už sedmý titul a počtvrté se radoval právě v Šarm aš-Šajchu. Letos se přitom jedná o jeho šestou trofej, díky čemuž se z něho stal člen třetí světové stovky.

Jan Hrazdil, jenž svou premiérovou trofej vybojoval v červnu ve slovinské Litiji po boku svého trenéra Václava Šafránka, oslavil v Egyptě svůj druhý profesionální titul.