FOTO: Tenistky se sjíždí do Cancúnu. Přivítalo je slunečné počasí i mexičtí hudebníci

- Jan Vojkůvka

Letošní Turnaj mistryň v mexickém Cancúnu startuje už v neděli 29. října. Do dějiště WTA Finals se postupně sjíždí všechny aktérky závěrečného turnaje sezony, včetně české tenistky a světové šestky Markéty Vondroušové. V Mexiku hráčky vítá nejen krásné a slunečné počasí, díky němuž si mohou odskočit zaplavat v moři, ale také tamní muzikanti tradičního hudebního žánru Mariachi.

Zvolení Cancúnu jako dějiště letošního Turnaje mistryň budilo rozpaky. Nejen kvůli neúspěšné kandidatuře Perinvest Group, která nabízela Ostravu i Prahu na několik let. Pokud jde ovšem o vřelost přijetí a servis, jehož se účastnice WTA Finals v Mexiku dočkaly, Cancún to zvládá skvěle.

Nejen, že hráčky při příjezdu do oficiálního hotelu vítala družina muzikantů s tradičním mexickým Mariachim, ale Cancún jako takový skýtá i jiné nesporné výhody. Těmi největšími jsou teplé počasí a možnost zajít si na nedalekou pláž a zaplavat si v moři.

Než boje o poslední letošní velkou trofej na okruhu WTA započnou, tenistky se i díky tomu rozhodně nudit nebudou. Po náročných tréninkových blocích, které absolvují na otevřených venkovních kurtech, je totiž možnost relaxace na pláži a ve vodě velmi vítaná, jak potvrdila i Markéta Vondroušová na svém Instagramu.

Kromě české hráčky se ve dvouhře na Turnaji mistryň představí Aryna Sabalenková, Iga Šwiateková, Uns Džábirová, Jessica Pegulaová, Coco Gauffová, Jelena Rybakinová a Maria Sakkariová.