Další úspěch patnáctileté Kovačkové. Z pozice první nasazené vyhrála velký turnaj ve Španělsku

- Jan Vojkůvka

Alena Kovačková prožívá na juniorském okruhu parádní sezonu. Wimbledonská šampionka, která v Londýně vyhrála čtyřhru s Laurou Samsonovou, minulý týden rozšířila svou sbírku singlových trofejí. Podruhé v sezoně triumfovala v kategorii J300, když z pozice první nasazené vyhrála turnaj ve španělském Sanxenxu.

Patnáctiletá Kovačková, která ve dvouhře vyhrála tzv. třístovku už v srpnu v srbském Pančevu, šla do turnaje v Sanxenxu jako 19. hráčka kombinovaného žebříčku ITF a plnila roli nejvýše nasazené tenistky.

Talentovaná juniorka z TK Sparty Praha v průběhu hlavní soutěže dvouhry ztratila pouze jeden set. Jakmile ale nejnáročnější překážku v podobě Němky Sonji Zhenikhovové v osmifinále překonala, další ztrátu kytičky už nepřipustila.

Česká tenistka, která na turnaji vyřadila mimo jiné ve čtvrtfinále i svou krajanku Nelu Charvátovou, ve finále vyzvala domácí Charo Esquivaovou Banulsovou. Se stejně starou Španělkou si poradila hladce ve dvou setech 6:2, 6:3 a vyhrála už svou čtvrtou singlovou trofej na juniorském okruhu v kariéře.

Kovačkovou, jež vedle čtyř singlových trofejí slavila i šest deblových titulů včetně zmíněného Wimbledonu, vítězství v Sanxenxu vyneslo na 16. místo světa. Na elitní desítku nyní ztrácí již jen 334,25 bodu.