WTA Elite Trophy: Krejčíková je favoritkou skupiny, začne proti Polce

- Marek Bartošík

Českou účast má kromě klasického Turnaje mistryň i ten menší, který nese název WTA Elite Trophy (24.–29. října). Nasazenou jedničkou v čínské Ču-chaji je Barbora Krejčíková, jež se pokusí přidat další úspěch do své bohaté sbírky. Los jí do tříčlenné základní skupiny přisoudil jako soupeřky Polku Magdu Linetteovou a Rusku Darju Kasatkinovou.

Hlavně na jaře se zdálo, že Barbora Krejčíková může pomýšlet na singlovou účast na klasickém Turnaji mistryň (WTA Finals), nakonec musí vzít zavděk startu na WTA Elite Trophy, kde bude nejvýše nasazenou hráčkou.

Šampionka z letošních akcí v Dubaji a San Diegu zahájí své tažení v úterý duelem proti Polce Magdě Linetteové (23.), kterou v obou vzájemných duelech dokázala porazit (Dauhá 2022, Toronto 2017).

Druhou soupeřkou Krejčíkové v základní skupině Azalea (česky Azalka) bude Ruska Darja Kasatkinová (17.), s níž vyhrála tři ze čtyř vzájemných zápasů. Tenistky se naposledy střetly v polovině října v Čeng-čou, kde zvítězila Krejčíková 6:3 a 6:0.

Do semifinále postoupí pouze vítězka každé ze čtyř tříčlenných skupin. Celková dotace turnaje činí 2,6 milionu amerických dolarů (60 milionů korun), vítězka může získat až 721 tisíc dolarů (16,7 milionu korun) a 700 bodů do žebříčku WTA.

Rozlosování základních skupin:
Azalea: KREJČÍKOVÁ, Kasatkinová (-), Linetteová (POL)
Camellia: Keysová (USA), Haddadová Maiaová (BRA), Garcíaová (FRA)
Orchid: Ostapenková (LAT), Čeng (CHN), Vekičová (CRO)
Rose: Samsonovová (-), Kuděrmetovová (-), Ču (CHN)