Krumich získal třetí titul v řadě, ve finále v Gruzii udolal Vrbenského

- Radek Štohl

Na pětadvacítce v Gruzii se nakonec radoval Martin Krumich (503.). Dvacetiletý Čech ve finále turnaje v Telavi našel recept na čtvrtého nasazeného Michaela Vrbenského (369.), kterého udolal po sadách 6:3, 6:7(7), 6:4. Mladý tenista tak zvítězil na třetím turnaji za sebou, na kontě má 14 výher v řadě.

Úvodní dějství příliš nenasvědčovalo, že se bude jednat o tak dlouhý maraton. Krumich sice za vedení 5:1 dovolil soupeři se nadechnout, set přesto získal v poměru 6:3.

Druhá sada nabídla pořádnou bitvu. Vrbenský měl od začátku navrch, vypracoval si náskok 3:1 a 4:2. Mladší protihráč však dokázal srovnat a později si vynutit tiebreak. Krumich měl nakročeno k výhře, za stavu 6:3 si hýčkal tři mečboly, které nevyužil, stejně jako za stavu 7:6 čtvrtou příležitost na ukončení zápasu. Vrbenský naopak po 2 hodinách a 24 minutách srovnal na 1:1 na sety.

Vítěz druhého dějství měl našlápnuto k celkovému triumfu, také ve třetí sadě vedl 4:2. O náskok ale znovu přišel, ve zbytku utkání už neuhrál jediný gem. Po dlouhých 3 hodinách a 18 minutách tak titul mohl slavit Krumich.

Martin Krumich si dokráčel pro pátou trofej své kariéry ve dvouhře, pro čtvrtou v letošní sezoně. Od loňského roku v boji o titul nenašel přemožitele. Michael Vrbenský si na desátý titul ze singlu musí počkat.

ITF World Tennis Tour

Telavi Open (muži, GEO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
MARTIN KRUMICH (503.) – MICHAEL VRBENSKÝ (369.) 6:3, 6:7(7), 6:4