Druhé finále ve dvou týdnech! Siniaková se pomstila Fernandezové, v neděli vyzve Bouzkovou

- Jan Vojkůvka

Kateřině Siniakové se v Nan-čchangu povedlo postoupit do druhého finále ve dvou týdnech a do celkově třetího letošního souboje o titul! Česká tenistka se v semifinále čínského turnaje pomstila Leylah Fernandezové za finálovou porážku z minulého týdne v Hongkongu a porazila ji za dvě hodiny a osm minut 7:5, 6:4.

Sedmadvacetiletá Siniaková se nachází v poslední době ve skvělé formě a na asijské tour výrazně vylepšuje dojem z nepříliš povedené letní části sezony, během které od Wimbledonu prohrála sedmkrát v řadě.

Její forma vystoupala dokonce na takovou úroveň, že se rodačce z Hradce Králové povedlo postoupit do druhého finále v řadě! Navíc v sobotním semifinále dokázala oplatit porážku ze souboje o titul z minulého týdne v Hongkongu a ve dvou setech porazila Kanaďanku Fernandezovou, se kterou před týdnem padla po setech 6:3, 4:6, 4:6.

Samotné utkání mezi Siniakovou a Fernandezovou nabídlo dramatickou podívanou plnou brejků a zvratů. Česká tenistka si na returnu vypracovala hned devatenáct brejkbolů, z nichž sedm využila, oproti tomu pak čelila třinácti brejkbolům a pětkrát přišla o podání.

Duel byl rovněž plný nevynucených chyb, což vyplývalo z poměrně riskantní hry z obou stran. Siniaková se dopustila 33 nevynucených chyb, zatímco její soupeřka jich zaznamenala 41. A to se, ve spojení s tristní bilancí úspěšnosti výměn přes druhé podání, ukázalo jako rozhodující.

V prvním setu byla Siniaková po celou dobu aktivnější a lepší hráčkou, kvůli čemuž musela Fernandezová neustále dotahovat ztráty brejku. Celkem třikrát se jí povedlo Siniakovou rebrejknout, na ztrátu podání z jedenáctého gemu ale už odpověď nenašla.

Ve druhém setu měla naopak lepší začátek kanadská hráčka, která se dostala do vedení 3:1. Siniaková se ale vybičovala k obratu, otočila skóre ziskem čtyř her v řadě na 5:3 a další drama už odmítla připustit. Utkání dopodávala v desátém gemu.

„Byl to náročný zápas, obdobně jako minulý týden. Ale tady jsou trochu jiné podmínky, z čehož jsem se pokusila získat výhodu. Jsem ráda, že jsem to zvládla,“ těšilo Siniakovou, která ve finále vyzve svou krajanku Marii Bouzkovou. „Zítra to bude hodně těžký zápas. Musím se na to připravit, předvést dobrý tenis, hrát uvolněně a zkusit si to užít,“ hledala recept vítězka letošního travnatého turnaje v Bad Homburgu.