Krumich slaví po týdnu další titul, v Gruzii natáhl vítěznou šňůru na deset utkání

- Petr Sumbal

Martin Krumich (617.) vybojoval na turnaji ITF M25 v gruzínském Telavi titul, poté co ve finále porazil rumunského tenistu Nicholase Davida Ionela (241.) po setech dvakrát 6:4. V boji o titul tak shodou okolností zdolal stejného soupeře jako před týdnem v bulharském Pazardžiku a svou sbírku trofejí díky tomu rozšířil o čtvrtý kousek.

V prvním setu musel Krumich dohánět ztrátu 2:4 s jedním brejkem, ale vůbec se toho nezalekl. Dokázal nejprve srovnat a poté dokonat otočku a první sadu díky čtyřem vyhraným gemům v řadě nakonec vyhrál 6:4.

Do druhého setu vstoupil český hráč dobře, nasazené jedničce vzal ve čtvrtém gemu servis a vytvořil si tak náskok jednoho brejku, který si držel až do vedení 5:3. V devátém gemu sice nedokázal zápas dopodávat, když nevyužil mečbol, ale tohle zaváhání napravil při první možné příležitosti, zápas hned v následujícím gemu uzavřel stylově čistou hrou na returnu.

Pro Krumicha se jedná o třetí letošní titul a celkem má tedy nyní ve své sbírce z turnajů ITF už čtyři trofeje. Loni opanoval pětadvacítku v Praze a letos turnaje stejné kategorie v Jablonci nad Nisou a bulharském Pazardžiku. Všechny trofeje získal na antuce.

Další titul znamená pro Krumicha přípočet pětadvaceti bodů do žebříčku ATP, ve kterém by se měl posunout o více než sto míst vzhůru na začátek šesté stovky. Zatímco v pondělním vydání žebříčku bude přičítat teprve body z minulého týdne, v dalším vydání žebříčku 23. října může počítat s 25 body za titul z Telavi a polepšit by si tím pádem měl až do poloviny páté stovky.

V Telavi by měl Krumich zůstat a zúčastnit se dalšího turnaje na stejném místě. V dalších týdnech je pak přihlášen na podniky v Santa Margheritě di Pula a v Šarm aš-Šajchu.

Telavi Open (muži, GEO, 25 000 USD, antuka)
Finále dvouhry
Nicholas David Ionel (ROU, 241.) – MARTIN KRUMICH (617.) 4:6, 4:6