Role favoritky jí nesedla. Bouzková padla po téměř tříhodinovém boji s hráčkou z druhé stovky

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková nedokázala potvrdit v korejském Soulu roli velké papírové favoritky a ve čtvrtfinále tamního turnaje WTA se loučí s hlavní soutěži dvouhry. S Číňankou Jüe Jüan prohrála čtvrtá nasazená po téměř třech hodinách boje 5:7 a 6:7(7).

Pětadvacetiletá Bouzková šla do čtvrtfinále v korejském Soulu v pozici výrazné favoritky na postup mezi nejlepší čtyřku. Na druhé straně dvorce totiž stála až 128. hráčka světového žebříčku Jüe Jüan. Avšak Bouzkové tentokrát její hra na vítězství nestačila.

Česká tenistka se dostávala pod tlak hned od prvních her střetnutí a navzdory pouhým dvěma setům nabídlo téměř tříhodinové střetnutí obrovské drama, v němž se rozhodovalo až v koncovkách obou dějství.

V první sadě sice dokázala Bouzková srovnat z 3:5 na 5:5 a dohromady odvrátila Číňance osm setbolů, ale Jüan se nakonec přeci jen ve dvanáctém gemu prokousala k vedení 1:0.

Ve druhém setu pak sice Češka otočila z 1:3 na 4:3 s výhodou brejku, ale náskok neudržela a nakonec se šlo do zkrácené hry. V té prohrávala Bouzková 2:5, poté otočila na 6:5, jenže setbol nevyužila a zakrátko prohrála 7:9.

Bouzková tak nevyužila velkou šanci, jak se v Soulu prodrat dokonce až do finále. Kdyby totiž zvládla zápas s Jüan, v semifinále by číhala další tenistka z druhé světové stovky. Se 116. hráčkou světa Eminou Bektasovou se ale v sobotu místo Bouzkové střetne Číňanka.

Pro Marii Bouzkovou ovšem turnaj v Soulu ještě zdaleka nekončí. V sobotu by měla odehrát spolu s Bethanií Mattekovou-Sandsovou semifinále čtyřhry proti dvojici Irina Chromačevová, Fang-sien Wu.